Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3714-malebikomotinhs.jpg
Μαλεμπί Κομοτηνής

Μαγειρικές διαδρομές

Το παγωτό

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Είναι το πιο δημοφιλές επιδόρπιο του καλοκαιριού. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Έχει οπαδούς φανατικούς και παθιασμένους. Ποιο; Μα φυσικά το παγωτό.

Περισσότερα: Το παγωτό

 

Κάππαρη

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

 

Εμείς τη βάζουμε ως πικάντικο συμπλήρωμα στη χωριάτικη σαλάτα και στις σάλτσες...

Oι αρχαίοι την προτιμούσαν σκέτη ή σερβιρισμένη στο ψωμί με ξίδι και λάδι.

Περισσότερα: Κάππαρη

   

Μελιτζάνα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Η μελιτζάνα αναπτύχθηκε στην Ινδία και πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα τον 5ο αιώνα πΧ. Στην Ευρώπη ήρθε τον 14ο αιώνα και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, από όπου γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη

Περισσότερα: Μελιτζάνα

   

Σπαράγγια

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

  

Το σπαράγγι ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους ως ένα σπάνιο και από τα πιο ακριβά χορταρικά που μπορούσαν να γευθούν υψηλές κοινωνικές τάξεις με πλούσιο βαλάντιο.

Η κατανάλωση του αυξήθηκε στη συνέχεια με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου πράγμα που επέβαλε τη συστηματική καλλιέργεια του.

Περισσότερα: Σπαράγγια

   

Ψάρια

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

 

Το ψάρι είναι μία τροφή με σημαντική διατροφική αξία αλλά και πολύ ιδιαίτερη γεύση, που είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική δίαιτα και παράδοση.

Περισσότερα: Ψάρια

   

Μανιτάρια

Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 

Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος των μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομπρελοειδή μορφή.

Στην ουσία, αυτό που βλέπουμε είναι το σώμα, το "άνθος", δηλαδή το όργανο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα σπόρια που θα εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του είδους.

Περισσότερα: Μανιτάρια

   

Όσπρια

Όσπρια ονομάζονται οι αποξηραμένοι καρποί μιας ολόκληρης κατηγορίας φυτών, που ανήκουν στην τάξη των Λεγκουμινωδών.

Περισσότερα: Όσπρια

   

Η μουστάρδα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Η μουστάρδα αποτελεί ένα μοναδικό συνοδευτικό με την ξεχωριστή ιδιότητα να μετατρέπει κάθε φαγητό σε γαστρονομική απόλαυση. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αμέτρητη ποικιλία σε γεύσεις και χρήσεις απευθύνεται

Περισσότερα: Η μουστάρδα

   

Κεράσι

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Όσο για τον τόπο καταγωγής του φρούτου, κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά ωστόσο, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι προερχόταν από τη Μικρά Ασία

Περισσότερα: Κεράσι

   

H Ουγγρική κουζίνα

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 

Η ουγγρική κουζίνα αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης γαστρονομικής περιοχής (της πρώην Αυστρο-ουγγρικής Αυτοκρατορίας), που δεν συμπίπτει με τα σημερινά γεωγραφικά όρια μετά το τέλος του 

Περισσότερα: H Ουγγρική κουζίνα

   

Μπαχαρικά

Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

  

Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό.

Περισσότερα: Μπαχαρικά

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Μεταφορά στην κορυφή