Μαγειρικές διαδρομές
Ντομάτα
Kατακόκκινη και ζουμερή, πρωταγωνιστεί χρόνια στις σαλάτες μας και φτιάχνει τις πιο νόστιμες σάλτσες.
Ωστόσο, η ντομάτα δεν είναι μόνο μία !
Χταπόδι
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Το χταπόδι θέλει μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα. Θα βγάλει το ζουμί του που είναι πολύ νόστιμο αλλά κι αρκετά αλμυρό. Δεν προσθέτουμε λοιπόν επιπλέον αλάτι, παρά μόνο αν χρησιμοποιήσουμε και άλλα υγρά στο μαγείρεμα.
Zελατίνη
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Δεν μπορείτε να την μυρίσετε ή να την γευθείτε, έχει όμως ένα σημαντικό ρόλο στους ζελέδες, μούς και τερίνες. Η ζελατίνη είναι μια καθαρή πρωτεΐνη που φτιάχνεται
Η διατροφή μας το Καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξενοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της. Ποιοι είναι όμως οι δημοφιλείς μύθοι της καλοκαιρινής διατροφής και ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτούς;
Είναι όλα τα λάδια ίδια ;
Ελαιόλαδο είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μέσα μηχανικά και επεξεργασία φυσική, ενώ η θερμοκρασία και ο φωτισμός δεν αλλοιώνουν τη σύστασή του.
Το χρώμα στις τροφές μας
Έχει σημασία αν τρώμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, άσπρο ή μοβ λάχανο;
Έχει, βεβαιώνουν οι διατροφολόγοι και μας αποκαλύπτουν τι υποδηλώνουν τα χρώματα στο τραπέζι μας.
Mαροκινή κουζίνα
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Η κουζίνα στο Μαρόκο συγκαταλέγεται στις πιο παράξενες στον κόσμο. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της επιρροής και της αλληλεπίδρασης των διαφορών πολιτισμών. Στο Μαρόκο, η κουζίνα είναι μίγμα Βερβέρικης
To ροδάκινο
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Η ροδακινιά θεωρείται "Το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου", που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Ο ανθός της ροδακινιάς συμβολίζει την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα.
Η τέχνη του τραπεζιού
Για να διοργανώσετε ένα άψογο δείπνο, δεν αρκεί μόνο η προσεκτική προετοιμασία των εδεσμάτων, χρειάζεται και η όμορφη παρουσίασή τους σε ένα σωστά στρωμένο τραπέζι.
Γι’ αυτό, μην υποτιμάτε και μην παρεξηγείτε το «τυπικό» ενός τραπεζιού θεωρώντας το περιττή πολυτέλεια.
Τι εστί βερίκοκο;
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Οι κυριότερες ποικιλίες που παρατηρούνται στην Ελλάδα είναι τα τσαουλιά που είναι μικρόκαρπα, τα Διαμαντοπούλου (μεσόκαρπα), τα Μπεμπέκου (μεγαλόκαρπα) όπως και
Η ιστορία των κοκτέιλς
Συντάχθηκε απο τον/την Hlianna
Η ιστορία πίσω από 11 διάσημα κοκτέιλςΟι θεωρίες για την προέλευση της λέξης cocktail είναι αναρίθμητες! Λέγεται ότι η λέξη cocktail πρωτοεμφανίστηκε σε αμερικάνικο λεξικό το 1803.
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL