Λουκουμάδες της Georgia
- 500 γρ Γαλα Χλιαρο
- 20 γρ Μαγια
- 5 γρ Αλατι
- 520 γρ Αλευρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- 20 γρ. ζάχαρη
- Βαζουμε την Μαγια,στο γαλα με λιγο ζαχαρη,και το χτηπαμε με το πηρουνι,να λιοσει και να αφρησει λιγο.Το αφηνουμε λιγο να φουσκοσει η μαγια.
- Μετα βαζουμε το αλευρι,με το αλατι και την ζαχαρη και τα χτυπαμε καλα,με μια ξηλινη κουταλα, οσο να πεφτη απο την κουταλα μας!
- Το αφηνουμε για 30 λεπτα να ησυχασει και να φουσκώσει η ζύμη μας.
- Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε κουταλιές ζύμης φουσκωμένης και αφήνουμε να ροδοψηθούν.
- Εγω εκανα την μιση Δοση λουκουμαδες και το υπολοιπο,το εβαλα στο ψθγειο,για την αλλη μερα!
- Την αλλη μερα ομως,δεν θελαμε παλι λουκουμαδες,και σκεφτομουν αν μπορω να κανω Λαγανες με την υπολοιπη ζυμη που ειχα,αφου θα καναμε και μπαρμπικιου,θα τεριαζε!(και με την βοηθεια της Λιανας, έγιναν!!!)
Στο περισσο Ζυμαρι εβαλα για να κάνω λαγάνες!!!
- 1 κοφτο κ.γ. Μαγια ξερη
- 1 κ.γ. μελι
- και περιπου 200 γρ αλευρι!
Το δουλεψα καλα ,σε μια μαλακια ζημη,και το αφησα για περιπου 1 ωρα να φουσκωσει!
Βγήκαν 3 Λαγανες!!