Κρένγελ
- 250 γραμμάρια γάλα χλιαρό ,
- 25 γραμμαρια Μαγια νωπή , ανακατεύουμε βάζουμε μέσα 1κ σ ζάχαρη , 1κ γ αλάτι
- 50γραμμαρια βουτηρο (μαργαρίνη)
- 2 αυγα
- 600 γραμμάρια αλεύρι
- φτιάχνουμε μια ωραία μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά και βάζουμε να ανεβεί για μια ώρα.
- Για τη γέμιση: ανακατεύουμε 120 γραμμαρια ζάχαρη , 80γραμμαρια βουτηρο , 2κ σ κανέλα
- Μόλις θα ειναι έτοιμη η ζύμη οπως σας έδειξα κι ολας, ανοίγουμε ενα φύλλο βάζουμε τη γέμιση το γυρίζουμε σε ρόλο το κόβουμε και το στρίβουμε και οταν θα τελειώσουμε τη διαδικασία που θα γίνει Στεφανι
- Το αφήνουμε για 15' να ξαναανέβει και μετα το ψήνουμε στους 180 β. για 30'