Λουκουμάδες γεμιστοί με μαρμελάδα
- 125 ml γάλα χλιαρό
- 100 γρ βούτυρο η βιταμ
- 500 γρ Αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 42 γρ φρέσκια
- 30 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κγ αλάτι
- 2 αυγά
- λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα
Γέμιση
- 300 γρ μαρμελάδα Φράουλα
- λίγη ζάχαρη για το τύλιγμα
- Βαζουμε το χλιαρο γαλα σε μια λεκανη και προσθετουμε το βουτυρο να λιώσει
- Βαζουμε το αλευρι στην λεκανη του μιξερ κα προσθετουμε την μαγια ανακετευουμε λιγο ,
- Προσθετουμε και το λιωμενο γαλα - βουτυρο και ολα τα αλλα υλικα και με τον γαντζο του μιξερ τα ανακατευουμε στην μικρη ταχυτητα να ενωθουν ολα τα υλικα . Μετα για 5 λεπτα στην γρηγορη ταχ.εως να γινει μια μαλακη ζυμη
- Σκεπαζουμε την ζυμη και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος να φουσκωσει και να διαπλασιαστεί σε ογκο
- Βαζουμε το λαδι στην φριτέζα να ζεσταθεί στους 180 βαθμους
- Βαζουμε στον παγκο εργασιας λιγο αλευρι και και ριχνουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε για πολύ λιγο , παίρνουμε απο το ζυμαρι και κανουμε μικρα μπαλακια σχεδον 16, προσεχουμε ομως να μην εχουν σχισίματα
- Παίρνουμε μια πετσετα κουζινας την αλευρωνουμε και βαζουμε στην σειρα τα μπαλακια , τα σκεπαζουμε με μια αλλη πετσετα , και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν και να διπλασιαστουν σε ογκο
- Τα ριχνουμε στο καυτο λαδι να παρουν ενα χρυσο χρωμα και μετα τα γυριζουμε απο την αλλη πλευρα
- Τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα και τα ριχνουμε αμεσως στην ζαχαρη
- Τα βαζουμε σε μερος να κρυωσουν
- Την μαρμελαδα την περναμε απο μια σιτα η τρυπητό την βαζουμε σε μια σακκουλα κορνε , βαζουμε και το μυτερο εργαλειο και μετα με αυτο γεμίζουμε τα μπερλινα
- Άμα θελετε γεμιση με σοκολατα τα γεμιζετε τα μπαλακια με κομματια σοκολατας πριν τα βαλετε στο λαδι για να τηγανιστουν
Λυπησου μας ειναι καλοκαίρι στην Ελλάδα .