Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροξάκια της Βάσως

recipe image
Προστέθηκε απόvasok, Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμα ροξάκια

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ζυμη:

  • 1 φλυτζ σπορελαιο
  • 1 φλυτζ.  Γαλα
  • 80 γρ μαγια φρεσκια
  • 2 αυγα
  • 1 κουτ γλ μπεικιν παουντερ
  • 1 κουτ σουπας ζαχαρη
  • 1 κιλο αλευρι περιπου (μετρια ζυμη)

γεμιση:

  • 1 φλυτζ καρυδια στο μουλτι
  • 1 κουτ γλ κανελλα
  • 1 κουτ γλ γαρυφαλλο
  • 3 κουτ σουπας κακαο
  • 2 κουτ σουπας φρυγανια τριμμα
  • λιγο κονιακ για να ενσωματωθουν τα υλικα στη ζυμη και προσθετουμε και λιγο αλευρι για να ενσωματωθουν.

σιροπι:

  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 4 ποτηρια νερο
  • φλουδα ενος λεμονιου
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το γαλα χλιαρο σε μια λεκανιτσα και διαλυουμε τη μαγια και μετα βαζουμε το σπορελαιο και τη ζαχαρη. Ανακατευουμε να διαλυθει η ζαχαρη και ριχνουμε και το μπεικιν. Χτυπαμε τα αυγα και τα ριχνουμε μεσα και βαζουμε αλευρι οσο να γινει μια μετρια ζυμη.
  2. Χωριζουμε τη ζυμη στα δυο (η μια μπαλα να ειναι λιγο περισσοτερο απ την αλλη) και στην πιο μικρη μπαλα βαζουμε τα υλικα της γεμισης. Αφηνουμε μιση ωρα να ξεκουραστει η ζυμη μας.
  3. Στη συνεχεια παιρνουμε ενα κομματι ζυμης απ την ασπρη ζυμη και το ανοιγουμε σε φυλλο και παιρνουμε κομματι απ την σκουρη ζυμη και το πλαθουμε κορδονι στο μηκος του φυλλου μας.
  4. Τυλιγουμε τη σκουρη ζυμη με το φυλλο μας σε ρολο και κοβουμε με το μαχαιρι κομματια σε παχος δυο δαχτυλων και τα παταμε με την παλαμη μας να πλατυνουν και τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο με καποια αποσταση γιατι θα φουσκωσουν στο ψησιμο.Ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
  5. Στο μεταξυ εχουμε βαλει το σιροπι να γινεται και μολις βγαλουμε τα ροξακια απ το φουρνο τα περιχυνουμε με το ζεστο σιροπι και μεσα σε πεντε δεκα λεπτα τα αναποδογυριζουμε απ την κατω πλευρα για να σοροπιαστουν καλα και οι δυο πλευρες.
  6. Αφηνουμε να τραβηξουν το σιροπι και σερβιρουμε. Καλη επιτυχια!!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ροξακια πρεπει να ειναι ζεστα και το σιροπι ζεστο για να σοροπιαστουν καλα.αν ειναι το ενα χλιαρο και το αλλο ζεστο οπως ισχυει για τα περισσοτερα γλυκα δεν σιροπιαζονται οπως πρεπει.

Ροξάκια
Ροξάκια, όπως λέμε...Ροξάν

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή