Cookies σπιτικά, νόστιμα και εύκολα

Είναι εύκολα και πεντανόστιμα. Για το σχολείο, γραφείο και γενικά δίπλα στον καφέ, κακάο, γάλα.
- 125g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν εχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
- 90g ζάχαρη
- 70g μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε απο την λευκή).
- 1/2 κ.γ εσάνς βανίλια (vanilla extract).
- 1 μεγάλο αυγό.
- 100g αλέυρι που φουσκώνει μόνο του.
- 150g κανονικο αλευρι.
- 200g σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένη σοκολάτα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C με αέρα, αν δεν έχετε αέρα τότε στους 180ο C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, με τις ζάχαρες και την βανίλια. Με ενα μίξερ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αυγό και ξανα ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτο στο μπολ. Υστερα τις σταγονες σοκολατας. Τωρα με μια σπατουλα ανακατέυουμε καλα ολα μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Ετοιμάζουμε τα ταψακια μας με λαδόκολα. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε απόσταση το ένα με το άλλο.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει λίγο. Ετοιμάστε και τον καφέ και καλέστε κόσμο!
'Οσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο τραγανά θα είναι, δηλ γύρω στα 18 λεπτά.
Αν σου βγηκαν καλα και οχι πολυ σκληρα τοτε οκ... αλλα εγω βαζω αυτη την αναλογια, κολαει λιγο στα χερια στην αρχη αλλα οταν πλαθεις το ζυμαρι θα ξεκολαει ευκολα απο τα χερια, ισως παιζει ρολο και ποση ωρα το πλαθεις.. εγω κανα 10-15 λεπτα σιγουρα :)