Μιλφέιγ
- 2 πακέτα μπισκότα σφολιάτας
- 1 / 2 φακελάκι garni
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ.κανέλα
Για την ζεστή κρέμα
- 3 φλ.τσαγιού γάλα
- 3 κ.σ. Ζάχαρη
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
Για την κρύα κρέμα
- 3 / 4 του βιτάμ
- 1 αυγό
- 1 / 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- Ετοιμάζουμε την ζεστή κρέμα
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα έξω από την φωτιά στην αρχή και μετά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε την κρύα κρέμα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ
- Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα στην κρύα και χτυπάμε για λίγο.
- Κόβουμε τα σφολιατίνια στην μέση κατά μήκος και τα στρώνουμε σε ένα ταψί - πυρέξ με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
- Στρώνω κρέμα και επαναλαμβάνουμε για ακόμα δύο στρώσεις (σφολιατίνια - κρέμα)
- Τελειώνουμε με την κρέμα.
- Χτυπάμε το garni όπως λένε οι οδηγίες να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Σ'ένα μπολ τρίβω 5-6 σφολιατίνια με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και το 1 κ.γλ. κανέλα και τα ρίχνω πάνω από τη σαντιγύ.
- Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα το γλυκό , αφήνουμε έξω 30' και μετά βάζουμε στην κατάψυξη 1 ώρα. Σερβίρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο ξεσκέπαστο.
Η ζεστή κρέμα πρέπει να πήξει πολύ καλά γιατί αλλιώς θα αραιώσει όταν την προσθέσουμε στην κρύα κρέμα.
Παρόμοια συνταγή: Μιλφέιγ με φράουλες
Μιλφέιγ
Μιλφέιγ με σοκολάτα
Ατομικά μιλφέιγ
μπραβο Ερωτα και ευχαριστω για την συνταγη
Τελικά, όσα τα ...φύλλα του, τόσες και οι συνταγές του!!