Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Μουσακάς με λαζάνια και μελιτζάνες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα λαζάνια κάνουν πολύ ελαφρύ τον μουσακά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό στρογγυλές μελιτζάνες.
  • Λάδι για τηγάνισμα.
  • 1/2 κιλό κιμά.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο.
  • 4-5 ώριμες ντομάτες.
  • Αλάτι .Πιπέρι.
  • 1 φιλτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • .Μαιντανό ψιλοκομμένο.
  • Βασιλικό (φρέσκο η ξερό)
  • 1 πακέτο λαζάνια.
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
  • 2 ασπράδια αυγών.
  • τυρί τριμμένο.

Για την Μπεσαμέλ:

  • 6 κουταλιές κοφτές φυτίνη
  • 8 κουταλιές σούπας αλεύρι.
  • 2 τσαγιού γάλα .
  • Αλάτι ,πιπέρι 
  • 2 κρόκους και 2 αυγά χτυπημένα.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ελαφρά. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, και τον μαϊντανό. Τα σοτάρουμε όλα σε δυνατή φωτιά λίγη ώρα.
  3. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τον βασιλικό. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λαζάνια, Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε φρυγανιά ,ρίχνουμε μέσα το μισό λαζάνι. Το πασπαλίζουμε με την μισή παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε με τις μισές μελιτζάνες.
  5. Χτυπάμε τα 2 ασπράδια και τα προσθέτουμε στον κιμά. Τον βάζουμε επάνω στις μελιτζάνες και στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια, και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  6. Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες  και βάζουμε επάνω την μπεσαμέλ. Απλώνουμε στην επιφάνεια τυρί τριμμένο και ψήνουμε τον μουσακά σε μέτριο φούρνο μισή ώρα.
  7. Για την μπεσαμέλ:Λιώνουμε τις 6 κουταλιές βούτυρο προσθέτουμε τις 8 κουταλιές  αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  8. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα ασπράδια και τα αυγά. Ανακατεύουμε γρήγορα να στρώσει η κρέμα και την σιγοψήνουμε λίγη ώρα σε σιγανή φωτιά.
  9. Την απλώνουμε επάνω στον μουσακά με βρεγμένο κουτάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια παραλλαγή του κλασσικού μουσακά ,μόνο  που τα λαζάνια την κάνουν ελαφριά!

Παρόμοια συνταγή: Λαζάνια με μελιτζάνες

Σχόλια
Σχόλιο από annakats , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία η αντικατάσταση της πατάτας με λαζάνια.Πρωτότυπο. Μπράβο Ειρήνη.Το Σαββατοκύριακο θα δοκιμαστεί.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βρήκα φαγητό να εγκαινιάσω την κουζίνα!!!!Μπράβο Ειρήνη πολύ ωραίο!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011
Πολύ καλά θα κάνεις Βασιλική! είναι πολύ αγαπημένο μου φαγητό! τάισα μαυτό 11 άτομα την μέρα που το έκανα και το άρεσαν όλοι!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια συνταγη και εμενα μου αρεση ετσι η μελιζτανα με τα λαζανια!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
να και ο διαφορετικος μουσακας,πολυ καλη ιδεα Ειρηνη.
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν το έχω φάει ποτέ με λαζάνια!!Αλλά μου αρέσει και ο μουσακάς και τα λαζάνια οπότε θα το φτιάξω σίγουρα!!Μπράβο Ειρήνη μου.
Σχόλιο από annakats , Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο φαγητό.Πολύ πιο νόστιμο από τον μουσακά με πατάτες.Είχα βέβαια ένα μικρό πρόβλημα με τα λαζάνια.Έβαλα τα λαζάνια πλάκες.Τα έβρασα λίγο.Αυτά που έβαλα κάτω κάποια ήταν σκληρά.Τι έκανα λάθος;Ειρήνη εσύ βάζεις τα λαζάνια που μοιάζουν με ταλιατέλες;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011
Βάζω τα λαζάνια που μοιάζουν με ταλιατέλες,φαίνονται στην φωτογραφία γιαυτό δεν μου πέρασε απο το μυαλό να το διευκρινίσω !ένα μάλιστα κόβοντας τα κομμάτια είναι πάνω από την μπεσαμέλ!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011
Δεν το δοκίμασα με φύλλα λαζάνια ,πάντως εγώ μιλάω για βράσιμο κανονικό, δεν έγραψα ΛΙΓΟ! και αυτά αν τα έβραζες αρκετά ίσως δεν θα είχες πρόβλημα,Χαίρομαι που σου άρεσε η γεύση του! ξανά δοκίμασέ το με τα λαζάνια σαν ταλιατέλες!
Σχόλιο από annakats , Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011
Ειρήνη σ΄ευχαριστώ.Ήταν πολύ ωραίο.Θα το ξαναφτιάξω σύντομα γιατί έγινε ανάρπαστο.
Μεταφορά στην κορυφή