Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2920-troufakia1.jpg
Τρουφάκια γάλακτος



Λαζάνια με μελιτζάνα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη συνταγή με λαζάνια που έχουν γέμιση μελιτζάνας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 -5 πλάκες λαζάνια από αυτά που δεν θέλουν βράσιμο
  • 100 γρ φέτα σε κομματάκια κομμένη
  • 300 γρ τυρί γκουντα τριμμένο

 

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα  κομμένη σε φέτες και ψημένη στο γκριλ
  • 1 \2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρέ σε κυβους κομμενα
  • 1 σκορλιδα σκορδο  σε κύβους κομμένα
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
  • 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια κομμένες
  • λίγο φρέσκο η ξερό τσιλι σε κομματάκια κομμένο
  • 3 κ,σ μαϊντανό
  • 1  κονσέρβα ντοματακια σε κύβους κομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο σε κομματάκια κομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ,γλ. γλυκιά πάπρικα ( σκόνη )
  • 1\2 ποτηράκι νερό
Οδηγίες







Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις λαδώνουμε,  τις χύνουμε στο γκριλ.

Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε μετά και την ντύματα και αφήνουμε λίγο  να σοταριστεί. Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα τυριά και τις μελιτζάνες και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.

Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε με λαζάνια, ρίχνουμε επάνω μερικές κουταλιάς σούπας από την σάλτσα.  Κόβουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε κομμάτια και ρίχνουμε μερικά επάνω στην σάλτσα, λίγη φέτα και λίγο τυρί γκουντα.

Ξανά λαζάνια ,σάλτσα, μελιτζανή, τυρί φέτα,  γκουντα. Τέλος λαζάνια, τελειώνουμε με την σάλτσα , μελιτζάνα, τυρί φέτα,  γκουντα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για 35 λεπτά. 

Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε  το φαγητά να πάρει  από πάνω ένα ωραίο χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το γερμανικό  σαιτ και εγώ έβαλα και την δική μου πινελιά.

hefkoch.de/

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010
Απίθανη κια πολύ εύκολη συνταγή!!!Την έφτιαξα με πράσινα λαζάνια!!!!


Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 31 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο πιάτο!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό δεν είναι φαγητό...Αυτό είναι να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Μπράβο Μπιάνκα!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 04 Σεπτέμβριος 2010
Μπραβο Ηλιάννα μου πρωτοτυπη συνταγή .Θα την κάνω.Τα λαζάνια βράζουν με τόσα λίγα υγρά Μπιάνκα μου;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 04 Σεπτέμβριος 2010
Σοφια τα λαζανια αυτα εινα ενα ειδος που δεν θελουν βρασιμο αν εχεις παο τα αλλα τα κανονικα να τα βασης λιγο οπως γραφη στο πακετο τους
Σχόλιο από iwannitsa , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πω πω πω!!
Τι βλεπουν τα ωραια μου ματακια?
Τι θεικο φαγακι ειναι αυτο Bianka.κι εχω παρει 4 κιλα και φωναζει κι ο αντρας και πρεπει νααρχιζω σκληρη διαιτα??
Ωχ Θεουλη μου...κουραγιο!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010
Iwannitsa μου,ετσι ειναι ολα τα ωραια και νοστιμα παχαινουν,
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜΜ!!!!Νοστιμότατο και αυτό!!!Ψάχνοντας τις συνταγές βρίσκω την μια καλύτερη από την άλλη!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 11 Μάιος 2011
Πολύ νόστιμο φαγητό Μπιάνκα,ΜΠΡΑΒΟΟ!!!
Το έφτιαξα σήμερα και άρεσε σε όλους!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011
Η συνταγή θεϊκή, να τα φτιάξετε όπωσδήποτε....η φωτό έτοιμη
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 19 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ξέχασα τα 100 σκουφάκια και πάλι....:)
Μεταφορά στην κορυφή