Μιλφέιγ
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4 με 8 άτομα
- 150 γρ. ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 200 γρ.)
Οδηγίες
- Κόβετε σε κομμάτια την σφολιάτα ανάλογα το πόσο μεγάλο θέλετε να κάνετε το κάθε κομμάτι ή το πόσα άτομα θα φάνε.
- Ραντίζετε με λίγη μαύρη ζάχαρη την κάθε φέτα και τις τρυπάτε ελαφρώς για να μην φουσκώσουν πολύ.
- Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις είσαστε έτοιμη και με το τελευταίο, βάζετε όλα τα φύλλα σε ένα ταψί και τα αφήνετε στον ζεστό φούρνο να στεγνώσουν τελείως ως την επόμενη μέρα (είναι καλύτερα να τα έχετε έτοιμα)
- Βάζετε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέτετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αυγά.
- Ανακατεύετε να γίνει χυλός (μπορείτε να το κάνετε και στο μούλτι για ευκολία)
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το γάλα μαζί με τις βανίλιες.
- Ρίχνετε την μισή ποσότητα γάλακτος στο μπωλ με τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, το μίγμα του μπωλ και ανακατεύετε ωσπου να πήξει.
- Μόλις πήξει και είναι έτοιμη, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Την αδειάζετε σε ένα άλλο μπωλ και σκεπάζετε με μεμβράνη (να κολλάει πάνω στην κρέμα) για να μην πιάσει κρούστα.
- Αφήνετε να κρυώσει και την χρησιμοποιείτε!
- Βάζετε τις σφολιάτες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ή βαθύ μπωλ και απλώνετε μια στρώση κρέμας.
- Επαναλαμβάνετε με τις σφολιάτες και με την κρέμα ακόμη μια φορα, (κρατάμε και μερικά φύλλα για να τα σπάσουμε και να γαρνίρουμε το γλυκό μας.)
- Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί με την ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλετε, εγώ δεν βάζω καθόλου γιατί μου φαίνεται η κρέμα αρκετά γλυκιά) και απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σφολιάτα,αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια
Ένα από τα ωραιότερα γλυκά. Θα δοκιμάσω να το κάνω σύντομα. Μπράβο!
5 skoyfakia και λιγα ειναι!!!!!