Καρυδόπιτα η αρωματική!
- 10 Αυγά χωρισμένα
- 10 κ.σ. καρύδι αλεσμένο
- 10κ.σ. ζάχαρη
- 6κσ. φρυγανιά αλεσμένη
- 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει
- το ξύσμα και το χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. σόδα
- 60 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη. (δικια μου προσθήκη)
- 1 κ.γλ. κανέλα
Για το σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- λίγα γαρύφαλλα
- το χυμό και την φλούδα από ένα λεμόνι.
- Χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Συγχρόνως σε γυάλινο μπολ χτυπάμε με τον αυγογδάρτη τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
- Αφού είναι έτοιμη η κρέμα στο μίξερ χωρίς να το σταματήσουμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το καρύδι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του όπου μέσα σε αυτόν έχουμε προσθέσει την σόδα. Συνεχίζουμε με το μπεικιν, τη φρυγανιά, την τριμμένη σοκολάτα. Δουλεύουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε πολύ απαλά τη μαρέγκα με το υλικό που έχουμε στο μίξερ.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30αρι ή ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στην προ τελευταία σχάρα.
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και η πίτα ζεστή, μην σας φοβίζουν τα αυγά, δεν μυρίζουν καθόλου, διότι έχουν χτυπήσει στο μίξερ με την κανέλα και το γαρύφαλλο, ιδιαίτερο άρωμα δίνει το πορτοκάλι.
Παρόμοιες συνταγές: Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα αφράτη
Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Καρυδόπιτα η σεμνή
Ωραίο ντεκόρ!!!!!!!!!!!