Καρυδόπιτα
- 3 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 και ½ φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. αλεύρι
- γαλέτα
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 1 και ½ φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 2 σφινάκια κονιάκ
- Δουλεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους για 10'
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν
- Διαδοχικά προσθέτουμε στους κρόκους , την μαρέγκα και το μείγμα με το αλεύρι
- Σε βουτυρωμένη φόρμα πασπαλίζουμε την τριμμένη γαλέτα και αδειάζουμε το μείγμα μας
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'
- Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, με το κρύο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
- Σερβίρουμε όπως τα κομμάτια του κέικ , με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί σοκολάτας και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
Παρόμοιες συνταγές: Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Καρυδόπιτα αφράτη
Καρυδόπιτα η σεμνή