Καρυδόπιτα η σεμνή
- 1/2 κιλο σιμιγδάλι ψιλό
- 140γρ χονδρό
- 320γρ καρύδι χοντροκομμένο
- 1/2 ποτήρι νερού κονιακ
- 2 κουτ γλυκού σόδα σκόνη
- 2 κουτ κανελα
- 250γρμ ζάχαρη
- 3 γιαούρτια ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 400 γρ ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλακι κανέλα
- φλούδα λεμονιού
- Ανακατεύω ολα τα στερεά υλικά και μετά τα υγρά και το γιαούρτι
- Βουτυρώνω ένα ταψί Νο 34 και ψήνω σε μέτριο φούρνο 180 β περίπου για μια ώρα.
- Όταν κρυώσει το χαράσσω και περιχύνω με ζεστό σιρόπι.
- Το έχω σερβίρει με σαντιγί, με γράσο σοκολάτας, με παγωτό, όπως και νάνε αρέσει σε όλους μέχρι τώρα.
Το έχω σερβίρει με σαντιγί, με γλάσο σοκολάτας, με παγωτό.
Αν την χρησιμοποιήσετε σαν βάση κάντε την πιο λεπτή .Επειδή θα έχει επιπρόσθετη γλύκα ,αφαιρέστε, ζάχαρη
Οι οδηγίες μου ηταν ελλιπείς .Ζητώ συγνώμη .
Σας τις γράφω εκ νέου .
Ανακατεύω ολα τα στερεά υλικά και μετά τα υγρά και το γιαούρτι .Βουτυρώνω ενα ταψι 34 και ψήνω σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου .
Για πες μου τι προτείνεις να φτιαχτεί με αυτή τη βάση της καρυδόπιτας; Η ιδέα μου αρέσει πολύ.....