Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλακτομπούρεκο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχο διαχρονικό γλυκό που όλοι αγαπάμε!

Συστατικά
  • 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού η κρούστας.
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 1&1/2 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 6 αυγά ολόκληρα βιολογικά.
  • 4 κρόκους αυγών.
  • 3 βανίλιες .
  • Ελάχιστο αλάτι.
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο Κερκύρας.
  • 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος λιωμένο.( για το άλειμμα των φύλλων).

Σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • 1&1/2 κούπα νερό.
  • 1 κουταλιά γλυκόζη.
  • Φλούδα από ένα λεμόνι ακέρωτο.
  • 1 βανίλια.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν.
  2. Βάζουμε το γάλα στην φωτιά και όταν αρχίσει να γίνεται χλιαρό, ρίχνουμε το αλάτι και το σιμιγδάλι λίγο-λίγο σαν βροχή . Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε στο μείγμα τα χτυπημένα με την ζάχαρη αυγά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  3. Όταν η κρέμα πήξει και κάνει φουσκάλες την αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε .
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36 Νο και στρώνουμε τα φύλλα αφήνοντας 6 φύλλα για επάνω. Κάθε φύλλο που στρώνουμε το βουτυρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα, και σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, τα οποία και βουτυρώνουμε.
  6. Στρώνουμε τα 6 φύλλα που κρατήσαμε , και το περίσσευμα το γυρίζουμε μέσα στο ταψί με προσοχή.Χαράζουμε απαλά το γλυκό, χωρίς να φτάσουμε στην κρέμα.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για ένα τέταρτο, και μετά στους 190 για μία ώρα.Αν το γλυκό μας πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  8. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό,την βανίλια την φλούδα λεμονιού και την γλυκόζη για 7 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι,ρίχνοντας το λίγο-λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το γαλακτομπούρεκο είναι σχετικά εύκολο γλυκό έχει όμως και τα μυστικά του. Τέλειο γαλακτομπούρεκο είναι αυτό που έχει αφράτη, τρεμουλιαστή , και μυρωδάτη κρέμα, κριτσανιστό φύλλο, και μυρωδιά καλού φρέσκου βουτύρου .

Γαλακτομπούρεκο εύκολο

Γαλακτομπούρεκο






Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο!! Ένα κέρασμα πάντα ευπρόσδεκτο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυαγαπημένο μας γλυκό!!!
Μεταφορά στην κορυφή