Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假爱达荷大学毕业证@国外文凭材料制作...
dfdsfsdg02 23.9.2023 14:04
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假堪萨斯州立大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 14:01
Technology
dfdsfsdg02 23.9.2023 14:00
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假俄勒冈州立大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:58
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假霍夫斯特拉大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:57
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假伊利诺伊大学芝加哥分校办毕业证@国...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:55
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假德保罗大学毕业证@国外文凭材料制作...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:54
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假密歇根理工大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:53
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假堪萨斯大学毕业证@国外文凭材料制作...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:51
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假南卡罗来纳大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:48
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假俄克拉荷马大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:47
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假新罕布什尔大学毕业证@国外文凭材料...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:47
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假密苏里大学哥伦比亚分校办毕业证@国...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:45
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假密苏里大学毕业证@国外文凭材料制作...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:43
Απ:[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假芝加哥洛约拉大学毕业证@国外...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:43
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假芝加哥洛约拉大学毕业证@国外文凭材...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:42
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假德雷塞尔大学毕业证@国外文凭材料制...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:41
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假纽约州立大学石溪分校办毕业证@国外...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:37
[定制国外文凭]高端精仿制作Q/微信744043126做假麻省大学-艾默斯特校区办毕业证@国...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:34
QQ/薇信744043126製作英國倫敦都會大學 畢業證成績單,補辦文凭/做真实留信网认证(...
dfdsfsdg02 23.9.2023 13:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γαλακτομπούρεκο εύκολο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό με ένα πολύ εύκολο τρόπο φτιαγμένο. Οι συνταγές για γαλακτομπούρεκο είναι λίγο πολύ ίδεες, εδώ η διαφορά είναι στην παρασκευή, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας και μπορεί να το φτιάξει και μια αρχάρια νοικοκυρά.

Συστατικά

 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας,

Κρέμα

  • 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα(βάλτε και λιγότερα, αν θέλετε ή λιγότερους κρόκους)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 - 1,5 φλ/νι ζάχαρη
  • 1 φλ/νι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (όχι άλλο βούτυρο δυστυχώς, αν θέλουμε να γίνει μοσχομυριστό)
  • Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
    Σιρόπι
  • 2,5 φλ/νια νερό
  • 3 φλ/νια ζάχαρη
  • Φλούδα λεμονιού και στο τέλος αφού βράσουν τα υλικά του σιροπιού για 10-12 λεπτά, ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. βούτυρο.

 

Οδηγίες

 

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρύο και ανακατεύω μέσα και όλα τα άλλα υλικά της κρέμας.
  2. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Θέλει περίπου 10 λεπτά. Ούτε μια στιγμή δεν σταματάμε το ανακάτεμα, για να μη μας κολλήσει στην κατσαρόλα το μείγμα.
  3. Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να βράζει και μόλις βγάλει φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.
  4. Σε μέτριο πυρέξ βουτυρωμένο στρώνω τα 6 φύλλα κρούστας, αφού τα βουτυρώσω ανάμεσα.
  5. Ρίχνω πάνω στα φύλλα την κρέμα και την στρώνω.
  6. Γυρνώ το περίσσευμα του φύλλου πάνω στην κρέμα και βουτυρώνω κι αυτό το φύλλο.
  7. Πάνω βάζω και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που τα έχω βουτυρώσει και αυτά. Ότι περισσεύει, το γυρίζω προς τα μέσα.
  8. Βουτυρώνω την επιφάνεια του γλυκού και χαράζω ελαφρά σε κομμάτια.
  9. Προσέχω να μη χαράξω μέχρι κάτω και κοπούν τα κάτω φύλλα και χυθεί η κρέμα.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180ο πάνω κάτω για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο
  11. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  12. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το καυτό σιρόπι και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.
  13. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Γαλακτομπουρεκάκια ρολά

Έγινε μια διόρθωση στο σιρόπι του γλυκού.

Σχόλια
Σχόλιο από Βαλεντίνη , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Hlianna μου τέλεια συνταγή, φοβερή παρουσίαση. Το γλυκο το έφτιαξα προχθες και σημερα δεν έχει μείνει ουτε κομματακι για δειγμα. Τελεια γευση. 5 σκουφακια απο μένα με αγαπη αν και ειναι λιγα!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010
Ευχαριστώ.....Μήπως, Βαλεντίνη, έχεις φωτό να βάλουμε;
Σχόλιο από linmak88 , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι λαχταριστό γλυκό!
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010
Και ναι!!!!!Τα κατάφερα!!!Δεν περίμενα οτι θα γίνει τόσο νόστιμο...Δεν έμεινε κομμάτι..Τέλος τα έτοιμα γλυκά στις γιορτές..Όλα με τα χεράκια μου....!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010
Soulli, και πολλές άλλες συνταγές που προτείνουμε, είναι εύκολες να γίνουν και με σίγουρη επιτυχία!!Τόλμησε και δε θα ξανααγοράσεις έτοιμα πια!!!Καλή επιτυχία!
Για ό, τι θες , ρώτα μας!
Σχόλιο από soulli , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010
Eυχαριστώ πολύ Ηλιάννα μου!!Να σαι σίγουρη ότι θα ρωτήσω οποιαδήποτε απορία μου.Βάζω μπρος για την επόμενη συνταγη!!!χιχιχιχιχι(πιστεύω να μην διπλασιαστώ σε κιλά...)
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Soulli, που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
soulli μου σου εγεινε πολυ ωραιο χρυσο χρωμα και εμφανησημο πολυ
οσω για τα κιλα αν σου διπλασιαστουν δεν δεινουμε την εγγιηση αχααχαχα
και ενα ακομη μπραβο στην Ηλιαννα για την ωραια συνταγη
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευχαριστώ Λιάνα μου για τα καλά σου λόγια...Και να φανταστείς ότι δεν είμαι και πολύ φίλος στο συγκεκριμένο γλυκό αλλά έγινε ανάρπαστο...Και βέβαι τα πολλά μπράβο πάνε στην Ηλιάννα για την τόσο εύκολη συνταγούλα που μας έδωσε!!!:)
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μολις τσακισα και το τελευταιο κομματακι...φοβερο το εκανα για πρωτη φορα και μου ηταν πανευκολο..εβαλα 4 αυγα..την επομενη θα το κανω και με κανταϊφι.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 24 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 24 Μάιος 2011
το εκανα!!!!!πρωτο στην ευκολια ,και πρωτο στην γευση!!!!!φτιαχτετο,δεν θα μετανιωσετε!
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Με τρομαρα αρχησα να κανω για πρωτη φωρα Γαλακτομπουρικο,και νωμηζω οτι το πετηχα!!!!τωρα που το εκανα σκεφτωμαι και λεω,γιατει,τωσα χρωνια περημενες να πας Κρητη για να φας ενα γαλακτομπουρικο!Σε ευχαρηστω Ηλιανα...
[IMG]http://up.picr.de/8466907yol.jpg[/IMG]
Σχόλιο από marikristin , Παρασκευή, 18 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ καλο και γρηγορο μμμμμμ νοστιμο!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο το γαλακτομπούρεκο Ηλιάννα!!
Παρόμοια το έφτιαχνα και εγώ με λιγότερα αυγά και δεν έβαζα βούτυρο στο σιρόπι,σήμερα ακολούθησα τις οδηγίες της συνταγής,ήδη εξαφανίστηκε το μισό ταψί!
Ευχαριστούμε!!
Σχόλιο από HELEN PSOMADELI , Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 24ΩΡΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!
Σχόλιο από Marina17 , Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φανταστικο και ευκολο ολα τα λεφτα
Μεταφορά στην κορυφή