Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πασχαλιάτικο καλαθάκι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 



Ένα καλαθάκι φτιαγμένο με ζύμη τσουρεκιού!!Μπορούμε να το γεμίσουμε με διάφορα μέσα και να το προσφέρουμε σαν δώρο ή να στολίσουμε το σπίτι μας τώρα το Πάσχα!!!



 


  1. Για την ζύμη δουλεύουμε όλα τα υλικά που είναι με την σειρά σε μια λεκάνη του μίξερ και με τον γάντζο
  2. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει και να διπλασιαστεί η ζύμη
  3. Παίρνουμε μια λεκάνη ή κατσαρολάκι 17 πόντους  που να είναι από πορσελάνη ή μεταλλική, την ντύνουμε με αλουμινόχαρτο και μέσα βάζουμε  αρκετό χαρτί κουζίνας
  4. Βγάζουμε από το κατσαρολάκι την φόρμα που κάναμε  και αλείφουμε με βούτυρο
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε επάνω την φόρμα που κάναμε από το αλουμινόχαρτο
  6. Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης την κάνουμε  μπαστουνάκια  και μετά τα γυρίζουμε σε ένα κορδόνι επάνω και γύρω- γύρω στην φόρμα και αφήνουμε για 10 λεπτά
  7. Μετά κάνουμε ένα κορδόνι  με 2 μπαστουνάκια και το βάζουμε στο στόμιο της φόρμας
  8. Αλείφουμε με λίγο αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ
  9. Τώρα κάνουμε την βάση που θα στηρίξουμε το καλαθάκι μας
  10. Παίρνουμε αλουμινόχαρτο  και κάνουμε ένα δαχτυλίδι στους 15 πόντους
  11. Μετά 3 μπαλάκια ζύμης και κάνουμε μια κοτσίδα
  12. Το τυλίγουμε γύρω- γύρω από το αλουμινόχαρτο και τις άκρες τις αλείφουμε με λίγο αυγό για να κολλήσουν καλά
  13. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο
  14. Για το επάνω μέρος του καλαθιού κάνουμε με 3 μπαλάκια ζύμης μια κοτσίδα 60 πόντους μακριά και την τυλίγουμε και αυτήν σε ένα δαχτυλίδι από αλουμινόχαρτο, όπως και την προηγούμενη και την κολλάμε και αυτήν με λίγο αυγό
  15. Κάνουμε το χερούλι από το καλαθάκι
  16. Παίρνουμε τα 2 μπαλάκια, τα κάνουμε μπαστούνια και μετά τα κάνουμε σε κορδόνι Μέσα σουβλίζουμε και το σύρμα και του δίνουμε μια καμπυλωτή μορφή
  17. Πρέπει να εξέχει λίγο το σύρμα για να μπορούμε μετά να καρφώσουμε το χερούλι στο καλάθι μας
  18. Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα, βάζουμε τα κομμάτια επάνω και τα αλείφουμε με λίγο αυγό
  19. Ψήνουμε όλα τα κομμάτια σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
  20. Το καλαθάκι για 35  λεπτά
  21. Βγάζουμε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά
  22. Αφήνουμε να κρυώσουν
  23. Τα στήνουμε και κολλάμε την βάση με το καλαθάκι και το από πάνω  με γλάσο
  24. Για το γλάσο του στησίματος, ανακατεύουμε την άχνη με το νερό και στήνουμε το καλαθάκι μας
  25. Αλείφουμε μέσα με γλάσο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ψημένα και ότι άλλο έχουμε
  26. Βάζουμε μέσα τα αυγά μας, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το προσφέρουμε για δώρο



Η συνταγή : Το καλαθάκι του Λαζάρου
Μεταφορά στην κορυφή