Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Tσουρέκι στριφτό νουγκατίνα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 24
ΧείριστοΆριστο 



Ένα τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα, παρόμοιο με το Τσουρέκι Strietzel.



 

Ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml γάλα
  • 42 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  αυγό
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 75 γρ. βούτυρο μαλακό

Γέμιση

  • 125 γρ. νουτέλα
  • 200 γρ. φουντούκια

Άλειμμα

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ,σ. γάλα
  • Γλάσο από άσπρη σοκολάτα

 

  1. Βάζουμε το αλεύρι  σε μια λεκάνη, το αλάτι, το ξύσμα και την βανίλια
  2. Την ζάχαρη και την μαγιά  τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι
  3. Βάζουμε το γάλα το αυγό σε μια κούπα και τα ανακατεύουμε
  4. Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και τα χτυπάμε με τον γάντζο  του μίξερ
  5. Προσθέτουμε και σε μικρά κομματάκια το μαλακό βούτυρο
  6. Ανακατεύουμε να γίνει μια λεία ζύμη
  7. Αφήνουμε σε  ζεστό μέρος να φουσκώσει  για 60 λεπτά και κάνουμε την γέμιση
  8. Ζεσταίνουμε την  νουτέλα
  9. Τηγανίζουμε χωρίς βούτυρο τα φουντούκια και τα χοντροκόβουμε
  10. Ρίχνουμε τα 3\4 από τα φουντούκια στην νουτέλα και αφήνουμε να κρυώσει
  11. Ανοίγουμε ένα φύλλο την ζύμη, βάζουμε επάνω την κρύα γέμιση, το πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και το κάνουμε ρολό
  12. Το κόβουμε οριζοντίως με ένα μαχαίρι, το διπλώνουμε σε ένα στριφτό τσουρέκι και  το κάνουμε στεφάνι
  13. Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω το τσουρέκι αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα ανακατεμένα και το αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει
  14. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30-40 λεπτά
  15. Αν σκουρύνει πολύ, βάζουμε από πάνω ένα αλουμινόχαρτο
  16. Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και ένα ωραίο τσουρέκι για το Πάσχα, με ένα κόκκινο αυγό στην μέση

Καλό   Πάσχα!!!

Η συνταγή Τσουρέκι Νουγκατίνα

Μεταφορά στην κορυφή