Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Οι ώρες μας στην κουζίνα.

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας εκεί.  Για το λόγο αυτό καλό είναι η κουζίνα μας να είναι άνετη και λειτουργική.

Η θέση της κουζίνας από άποψη προσανατολισμού πρέπει να είναι στο βορεινό, βορειανατολικό ή βορειοδυτικό μέρος του σπιτιού  γιατί είναι πιο δροσερά.  Αυτό συντελεί κυρίως στη διατήρηση των τροφίμων.

Από άποψη διαρρυθμίσεως  και διατάξεως του σπιτιού πρέπει να βρίσκεται κοντά στο καθιστικό ή  το σαλόνι.

 Όσον αφορά το πρακτικό μέγεθος της κουζίνας πρέπει να εστιάζουμε όχι τόσο στην ευρυχωρία αλλά στη διάταξη των εξαρτημάτων που υπάρχουν και στη σωστή κατανομή τους στο χώρο.

Επίσης μια σύγχρονη κουζίνα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές ώστε να διευκολύνει τη νοικοκυρά να εργάζεται με ευκολία και να εξοικονομεί ενέργεια και χρόνο.

Οι διαστάσεις στην κουζίνα.

Το βάθος και το ύψος των ντουλαπιών και των άλλων επιφανειών παίζουν καθοριστικό ρόλο για να γίνονται οι δουλειές της κουζίνας με τον πρακτικότερο και υγιεινότερο τρόπο.

Στην τοποθέτηση των ραφιών πρέπει να έχουμε υπ όψιν μας  ότι το μεγαλύτερο ύψος που μπορούμε να φτάσουμε με το χέρι μας είναι 2 μέτρα, οπότε τα ράφια δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1,90 εκατοστά.

Τα ντουλάπια της κουζίνας θα πρέπει να αερίζονται καλά και να καθαρίζονται καθημερινά,  γιατί συχνά γίνονται εστίες μικροβίων.

Ένα πολύ καλό φυσικό και οικολογικό απολυμαντικό για την κουζίνα μπορείτε να φτιάξετε αν αναμείξετε 2 κούπες νερό, 3 κουταλιές υγρό σαπούνι, και30 σταγόνες έλαιο τσαγιόδεντρο. Ψεκάστε με αυτό όλες τις επιφάνειες της κουζίνας.

Η μαγειρική σόδα επίσης είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό για τις επιφάνειες της κουζίνας. Αν η βρωμιά είναι επίμονη χρησιμοποιήστε λίγο χονδρό αλάτι και τρίψτε λίγο ακόμα. Αν υπάρχουν λεκέδες κάντε το μείγμα σαν αλοιφή, τρίψτε και αφήστε λίγο πριν το ξεπλύνετε. Κατάλληλο για ανοξείδωτους νεροχύτες, επιφάνειες κοπής, περιέκτες τροφίμων, ψυγεία, κουζίνες

Επειδή η κουζίνα είναι ένας δημιουργικός χώρος, φροντίζουμε πάντα να είναι φωτεινή και χαρούμενη.

Να έχει χρώματα που μας εμπνέουν να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να κάνει τα καλύτερα για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τα πιο κατάλληλα χρώματα για την κουζίνα είναι το κίτρινο του λεμονιού, το πράσινο, το γκρι-μπλε και το ανοιχτό κόκκινο.

Είναι πολύ όμορφο να φτιάχνουμε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής μαζί με τα παιδιά μας.

Εκτός ότι αποκτούν πολλές γνώσεις, ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους και αισθάνονται σημαντικά όταν φτιάχνουν κάτι.

 

Μεταφορά στην κορυφή