Χταπόδι με τριβελάκι
- 1& 1/2 κιλό χταπόδι.
- 2 δαφνόφυλλα.
- 350 γραμμάρια ζυμαρικό.
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
- Χυμό ενός λεμονιού.
- 1/4 φλιτζάνι λάδι.
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
- Πιπέρι.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Τυρί τριμμένο.
- Βγάζουμε το μάτι από το χταπόδι το κόβουμε τα πλοκάμια από την κοιλιά, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με τα 2 δαφνόφυλλα και την σόδα για να μαλακώσει το χταπόδι. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι και κρατάμε το ζουμί. Επίσης καθαρίζουμε την μεμβράνη και κόβουμε κομμάτια τα πλοκάμια και την κοιλιά.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί, την ντομάτα το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ζουμί του χταποδιού.
- Μόλις βράσει προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά συνεχώς Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο, για να μην κολλήσει.
- Ζυμαρικό διαλέγουμε της αρεσκείας μας .Αν ο ζωμός του χταποδιού δεν φτάνει να βράσει το ζυμαρικό μας ,προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Αλάτι δεν βάζουμε γιατί το χταπόδι έχει το δικό του αλάτι.
Παρόμοια συνταγή: Χταπόδι με πένες