Τυρόπιττα με κανταΐφι
- 1\2 κιλό κανταΐφι
- 1 φλ μανούρι
- 2 φλ τυρί φέτα
- 1\2 φλ gooda τριμμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 1\2 κούπες γάλα
- 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
- λίγο πιπέρι
- 3 αυγά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. "Ξεμαλλιάζουμε" το κανταΐφι, περιχύνουμε με το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να βραχεί καλά.
- Στρώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο ταψί και το άλλο μισό το κρατάμε στην άκρη, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
- Χτυπάμε τα δύο από τα αυγά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με κουτάκι και στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο ταψί. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε με το γάλα, το οποίο έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με το αυγό.
- Ψήνουμε την πίτα για 20 λεπτά, στη μεσαία σχάρα και μόλις πάρει ροδοκόκκινο χρώμα την αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Μόλις ροδίσει και από αυτή την πλευρά η πίτα μας είναι έτοιμη.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
- Όταν σβήσουμε την κουζίνα, αφήνουμε για 10 λεπτάκια περίπου την πίτα μέσα στο φούρνο, να στεγνώσει. Αν έχουμε ώρα την αφήνουμε περισσότερο.
- Το βούτυρο δεν είναι απαραίτητο να το ρίξετε όλο. Ρίξτε όσο νομίζετε ότι χρειάζεται για να ποτίσει το κανταΐφι.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι.
Παρόμοιες συνταγές: Αλμυρά καταϊφάκια
Κανταΐφι....τυρόπιτα