Αλμυρά καταϊφάκια
- 450γρ. φύλλο κανταΐφι,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο,
Γέμιση
- 1 1/2 φλιτζάνι τσ. ανθότυρο,
- 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη,
- 1/2 φλ. ροκφόρ ή όποιο άλλο μας αρέσει,
- 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο΄
- 3 αυγά,
- πιπέρι-πάπρικα.
- Λίγο μπέικον (προαιρ.)
Κρέμα
- 2 αυγά,
- 2φλ. γάλα.
- Ενώνουμε τα τυριά με τα αυγά, προσθέτουμε το δυόσμο, πιπέρι, πάπρικα, ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά.
- Ξαίνουμε καλά το φύλλο. Παίρνουμε λίγο, το απλώνουμε, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, να μην μας βγει η γέμιση.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, Τοποθετούμε τα καταϊφάκια σε σειρά, το 'να πλάι στο άλλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και όπως είναι ΚΑΥΤΟ περιχύνουμε τα κανταΐφια μας!
- Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα ,ρίχνομε στο ταψί και ψήνουμε 45' περίπου στους 170-180β.
Εγώ πρόσθεσα στη γέμιση μπέικον.