Τάρτα με Τσουρέκι και Ανανά

Με λίγη φαντασία και απλά υλικά ανακυκλώνουμε τα γλυκά που μας έχουν μείνει και δημιουργούμε καινούργια. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ σήμερα μ’ ένα πασχαλινό τσουρεκάκι
- 300 γραμμάρια τσουρέκι σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα ανανά
- 1 φακελάκι φρουί ζελέ με άρωμα ανανά
- 1 ερμόλ
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ.
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε μισό ποτήρι νερό και όταν πάρει βράση διαλύουμε το ζελέ.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε άλλο μισό ποτήρι νερό.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει.
- Δεν είναι απαραίτητο να πήξει πολύ καλά, αρκεί να στέκεται.
- Στη βάση μιας ταρτιέρας βάζουμε τις φέτες του τσουρεκιού, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά.
- Στραγγίζουμε τον ανανά και με το σιρόπι σιροπιάζουμε το τσουρέκι.
- Από πάνω καλύπτουμε με κομματάκια ανανά και αμύγδαλα φιλέ κομμένα στη μέση.
- Χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και προσθέτουμε το παγωμένο ζελέ.
- Συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν το ζελέ με τη σαντιγί και βάζουμε το μείγμα σ’ ένα κορνέ.
- Βγάζουμε ροζέτες και καλύπτουμε όλη την τάρτα με σαντιγί
- Γαρνίρουμε με φέτες ανανά και τριμμένο αμύγδαλο




