Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY (‪+447436442801
wortht16@gmail.com 8.2.2023 7:27
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:40
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:38
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:36
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:35
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:34
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:29
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:27
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (+4474364428
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:26
WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY (‪+447436442801
wortht16@gmail.com 8.2.2023 2:24
Απ:Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακ...
Olivia_Kn 7.2.2023 14:36
The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

794-mouskidwni.jpg
Μους με Κυδώνι



Ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 μερίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες ή φιλέτο ψαριού (πέρκα, συναγρίδα, γλώσσα)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο για το σοτάρισμα ή σπορέλαιο , το σησαμέλαιο στο μεγάλο μπουκάλι που είναι ανοιχτόχρωμο και όχι το σκουρόχρωμο που είναι καβουρντισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ψιλ/νο
  • 2 κ.σ. φις σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας ( 400 ) γρ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα από πράσινο κάρι

 

Πάστα κάρι για να τη φτιάξετε μόνοι σας ( πάστα με 12 υλικά)

  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωναράκια λέμονγκρας ψιλ/νο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ. γλ. Φις σος
  • 1 κ.σ. φρ. Τζίντζερ ψιλ/νο
  • 4 φύλλα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Για τη πάστα πράσινο κάρι που θα φτιάξουμε μόνοι μας, χρειάζεται να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσουμε και είναι έτοιμα προς χρήση.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε πολύ ζεστή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτνζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τη φις σος, τη σόγια, 2 μεγάλες κ.σ. πράσινο κάρι, έτοιμο ή από το δικό μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας , αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και το κατεβάζουμε. Έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ρυζομακάρονα….
  5. Σύνολο ψησίματος τα 15 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλετε ψάρι ή γαρίδες, προσοχή στο ανακάτεμα και θέλει και λιγότερο χρόνο.
  • Όλα τα υλικά για το μαγείρεμα υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα ασιατικά μαγαζιά τροφίμων. Για τη πάστα καρι τη σπιτική μερικά υλικά θα τα βρείτε μόνο στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.
  • Δεν έβαλα φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος, γιατί δε βρήκα στο μανάβη μου σήμερα, αλλά έβαλα λίγο πολτό από φρέσκο κόλιανδρο που είχα προμηθευτεί για ώρα ανάγκης από τα ασιατικά.
  • Η συνταγή από το βιβλίο «Αυτή είναι η κουζίνα μου» του Β. Δρίσκα.
  • Στη φωτό με τα λάδια, το πρώτο μπουκάλι με σησαμέλαιο χρησιμοποιούμε το ανοιχτόχρωμο για σοταρίσματα. Το 2ο το καβουρντισμένο σησαμέλαιο το βάζουμε στο τέλος και για άρωμα σε κάποιες συνταγές.
  • Η Ταϊλάνδη και η κουζίνα της.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή