Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4080-kantaken.jpg
Μπισκότα Καντά



Σκορδοψωμάκια με τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Εύκολα, νόστιμα και μυρωδάτα ψωμάκια με άρωμα σκόρδου και γεύση παρμεζάνας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
12 ψωμάκια

Γέμιση

  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή όσο θέλετε εσείς
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • Χοντροκομμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νος
  • 3/4 κούπας λάδι  (αν θέλετε βάλτε β ούτυρο)
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τα χέρια ή τον πλάστη σε τετράγωνο φύλλο μήκους 60 εκ. περίπου .
  2. Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο να γίνουν μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στο ανοιγμένο φύλλο, κρατάμε λίγο για το τέλος.
  3. Ρίχνουμε πιπέρι, παρμεζάνα, μαϊντανό και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Κόβουμε το ρολό σε  12 κομμάτια των 5 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψάκι  των μάφινς .
  5. Εκεί  με το ψαλίδι  κάνουμε άνοιγμα μικρό στην επιφάνεια και λαδώνουμε με το λάδι  που μας περίσσεψε και λίγη παρμεζάνα.
  6. Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά και μετά στους 200ο για 10 με 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βγάλουμε 1 ψωμάκι και να δοκιμάσουμε το ψήσιμό του.
Βάλτε εσείς βούτυρο, εγώ χρησιμοποιώ λάδι στη διατροφή μας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή