Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαδόπιτα έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 17 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη πίτα γεμιστή με λουκάνικα.
Συστατικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2  φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
  • 6-7  κ.σ. λάδι
  • 1.5 περίπου κούπα νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Γέμιση

  • 4 κρεμμύδια σε φέτες κομμένα
  • 4 ντομάτες σε κυβάκια και στημένες από τα υγρά τους
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κούπες φέτα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
  • ¼ λάδι
  • Μικρά λουκάνικα κοκτέιλ ή ζαμπόν
Οδηγίες

  1. Σε λίγο αλατισμένο νερό βράζουμε για 2-3 λεπτά τα κομμένα κρεμμύδια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Στη λεκάνη του μίξερ ρίχνουμε αλάτι και αλεύρι. Στο κέντρο ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μαζί με το λάδι. Τέλος στο κέντρο ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το νερό και ζυμώνουμε με το μίξερ ώσπου να έχουμε ένα απαλό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη λεκάνη μας , αφού λαδώσουμε τον κάδο, και τη βάζουμε στο φούρνο της ηλεκτρικής μας κουζίνας, που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς και έχουμε σβήσει. Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1 ώρα.
  3. Αφαιρούμε το φουσκωμένο ζυμάρι από τη λεκάνη μας και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και το ζυμώνουμε ελαφρά με  λάδι. Το χωρίζουμε σε 2 μέρη για να φτιάξουμε 2 πίτες.
  4. Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε το ένα κομμάτι της ζύμης που το έχουμε ανοίξει σε φύλλο, μεγαλύτερο από αυτό του ταψιού μας.
  5. Βάζουμε τριγύρω τα λουκάνικα και διπλώνουμε πάνω τους τη ζύμη που προεξέχει από το ταψί μας. Με τα δάχτυλά μας κάνουμε τις πτυχές για να έχουμε ωραίο σχήμα.
  6. Σε όλη την επιφάνεια της ζύμης μας ρίχνουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, την φέτα και τέλος μερικές κουταλιές της σούπας λάδι.
  7. Ψήνουμε τη λαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου μισή ώρα.
  8. Την κόβουμε σε τρίγωνα όπως στην πίτσα.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ίδιο μπορουμε να κάνουμε και στο άλλο κομμάτι μας.
  • Αν θέλουμε το άλλο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη και το έχουμε έτοιμο να το γεμίσουμε την επόμενη φορά, αφού το ξεπαγώσουμε πρώτα.
  • Στη θέση του λουκάνικου μπορούμε να βάλουμε καρουλάκια ζαμπόν και να τυλίξουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και μπαστουνάκια τυριού από κασέρι ή γραβιέρα ή μοτσαρέλα.
  • Με το ζωμό λαχανικών το ζυμάρι μας γίνεται πιο νόστιμο.
  • Μπορούμε αντί για φρέσκια ντομάτα, να βάλουμε στραγγισμένο καλά κονκασέ κονσέρβα.
  • Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σφολιάτα  έτοιμη αντί να ανοίξουμε εμείς το φύλλο.
  • Μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη μας στο μίξερ χωρίς κόπο καθόλου.
  • Τα υλικά είναι για 2 πίτες
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011
Πολύ περιεκτική όμορφη και πρωτότυπη!σίγουρα θα την κάνω! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011
έχω κάνει λαδόπιτα αρκετές φορές και είναι πεντανόστιμη...η ιδέα σου όμως πολύ μου άρεσε Ηλιάννα μου,μπράβο!!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!!! Πεντανόστιμη και τόσο εντυπωσιακή στην εμφάνιση!!! Υπέροχη παρουσίαση!!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μου αρέσει πολύ!!Ειδικά οι εναλλάκτικες συμβουλές.Θα είναι πεντανόστιμη και τόσο εύκολη..Σιγουρα θα την δοκιμάσω κι εγώ!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τέλεια η λαδόπιτα!!!!!!Ωραία εμφάνιση και από γεύση φαντάζομαι!!!!!
Πέντε σκουφάκια είναι λίγα :))))
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτη η λαδοπιτα σιγουρα εκλεψε εντυπωσεις με την απλοτητα και την νοστιμια της,ουτε λογος...θα δοκιμαστει!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ εντιπωσιακη!!με ωραια υλικα
θα την κανω και εγω σηγουρα γιατι μας αρεσουν οι λαδοπιτες
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
εφτιαξα την λαδοπιτα σημερα,ειναι πολυ καλη και ευκολη,το δε ζυμαρι ευκολοπλαστο ,αφρατο.Αντι για λουκανικο εβαλα γραβιερα οπως ειπες.θα την καθιερωσουμε!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 22 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πολύ ωραία η λαδόπιτα!!!!! έφτιαξα μια στο ταψί του φούρνου,πρόσθεσα στα υλικά και πιπεριά που μας αρέσει:)))
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
H φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 22 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.

Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια λαδοπιτα
ζουμερη και παρα πολυ νοστιμη!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή