Σαρδέλες της ευωδιάς και της γεύσης
- Μισό κιλό σαρδέλα ή γαύρο
- 1,5 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
- 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 5-6 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε τις φιλετάρουμε όπως εδώ και εδώ.
- Σε ταψάκι που να χωράνε οι σαρδέλες μας στρώνουμε τις φέτες λεμονιού κάτω και επάνω βάζουμε τις σαρδέλες μας με τη σειρά.
- Μοιράζουμε ανάμεσα το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό άνηθο. Ψήνουμε στους 190-200ο για περίπου 20 λεπτά.
- Το φαγητό μας χωρίς νερό, θα κατεβάσει ζουμάκι. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.
- Στολίζουμε με έξτρα πιπεριά το πιάτο μας.
Για τη σάλτσα
- Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο καθώς και τις πιπεριές.
O Δρίσκας φτιάχνει αυτή τη συνταγή με γαύρο, εγώ προτίμησα την υγιεινή σαρδέλα και εξίσου υπέροχη.
Παρόμοια συνταγή: Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα