Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Το κέικ της Φρίντας - Streuselkuchen

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα απίθανο κέικ με μαγιά και υπέροχη κρούστα, από τη Γερμανία!

Συστατικά

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ, σ ζάχαρη
1 κοφτό κ, γ αλάτι
20 γρ φρέσκια μαγιά
190 ml χλιαρό γάλα
50 γρ μαλακό βούτυρο
1 αυγό όχι αμέσως από το ψυγείο

Για το streusel:

150 γρ αλεύρι
125 γρ λιωμένο βούτυρο
100 - 125 γρ ζάχαρη
1 κ, γλ. κανέλλα είναι υποχρεωτική

άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες



Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε λεκάνη του μίξερ.

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα, το βάζουμε σε ένα πλαστικό ποτήρι του μπλέντερ, προσθέτουμε τη μαγιά σε κομματάκια και την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το αυγό.

Με το μπλέντερ τώρα πιέζουμε το κουμπί για 1-2 λεπτά. Αν δεν έχουμε μπλέντερ το χτυπάμε με το μίξερ, το ρίχνουμε στο αλεύρι, ρίχνουμε και το βούτυρο. Τα χτυπάμε όλα μαζί περίπου 10 λεπτά. Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και κολλάει.

Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Για πιο γρήγορα μπορούμε να το βάλουμε από την αρχή και στον προπαρασκευαστή, τότε χρειάζεται μόνο 1 ώρα και 20 λεπτά για να φουσκώσει.

Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, βάζουμε αλεύρι και το ζυμώνουμε λίγο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο και βάζουμε μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη στα μέτρα του ταψιού και το βάζουμε μέσα στο ταψί. Το αφήνουμε στην άκρη. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Φτιάχνουμε το streusel

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και την κανέλλα. Ρίχνουμε και το κρύο λιωμένο βούτυρο.
Τώρα μόνο με τα δάχτυλα μας τρίβουμε για να κάνουμε το streusel

Με το streusel πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Αν θέλουμε πιο πολύ streusel, κάνουμε τη διπλή δόση.
Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα και μετά για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Να το κοιτάτε, δεν πρέπει να σκουρύνει από πάνω, γιατί μετά θα στεγνώσει πολύ η ζύμη και δεν θα είναι καλό. Κάθε φούρνος βέβαια ψήνει αλλιώς.
Όταν το βγάλουμε και κρυώσει, το πασπαλίζουμε με την αχνη

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή !!!!!!!!!
Να βάλετε βούτυρο και όχι βιταμ ή μαργαρίνη.
Αν δεν αρέσει η κανέλλα, να βρείτε άλλη συνταγή.
Δεν βάζουμε βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
Αν δεν βάλετε αυτά τα υλικά μέσα, τότε θα έχετε να φάτε ένα οριζιναλ streuselkuchen νόστιμο.
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ότι μας έχεις δώσει είναι απίθανο και ξεχωριστό Μπιάνκα!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010
Άλλη μια νόστιμη συνταγή, με όλες της τις θερμίδες :)
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 19 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλλο ενα υπεροχο κεικ,απο τα χερακια σου,μπραβο Μπιανκα μας.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το κέικ της Φρίντας!! Μου αρέσουν όμως πολύ και οι λεπτομέρειες στα "μυστικά" που έχεις επισημάνει για να γίνει η συνταγή όπως ακριβώς πρέπει!! Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή