Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα
Ένα ιδιαίτερα μυρωδάτο και νόστιμο μεζεδάκι , για να συνοδεύσει το ουζάκι μας ή την μπύρα μας .
- Μισό κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένο στην πρέσα
- Λίγο αλάτι
- 5 κ.σ. ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ για να είναι ψιχουλιαστό ( περίπου μιάμιση φέτα ψωμιού του τόστ )
- Μισή κούπα φέτα τριμμένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Λίγο λάδι τόσο ώστε να έχουμε νοτίσει το μείγμα μας
- Λίγη ρίγανη
- Πιπέρι
- Λίγο λάδι για ράντισμα στο τέλος
- Φύλλα φρέσκα δάφνης
- Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες . Προσέχουμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι στα 2. Δείτε στις φωτό .
- Σε μπολ ανακατεύουμε το ψωμί , το μαϊντανό , το σκόρδο , τα τυριά και το λάδι .
- Απλώνουμε τις σαρδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά καθώς ρίχνουμε και λίγη ρίγανη .
- Με το χέρι ή κουταλάκι μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στις ανοιγμένες σαρδέλες .
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα δαφνόφυλλα για να ακουμπήσουμε πάνω τους τις γεμισμένες σαρδέλες .
- Παίρνουμε μία μία τις σαρδέλες και προσπαθώντας να τις κλείσουμε τις τοποθετούμε στο ταψί ή πυρέξ τη μια δίπλα από την άλλη στριμωχτά .
- Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι τις σαρδέλες μας και ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ για να ροδίσουν λίγο .