Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σάμαλι

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό κι αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη.
  • 1 &1/2 κούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού.
  • 1/2 κούπα νερό .
  • 1/2  κουταλάκι μαστίχα τριμμένη.
  • 3 κουταλάκια μπέκιν.
  • 1 κουταλάκι σόδα.
  •  1 βανίλια.

 Σιρόπι.

  •  3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπας νερό.
  •  1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,με το μπέκιν την ζάχαρη τη μαστίχα,την βανίλια. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.Ρίχνουμε και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει.
  2.  Α λείφουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα το χυλό. Ισιώνουμε καλά ,και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  4.  Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο ,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι σιγά-σιγά μένα κουτάλι. Προσέχουμε να σιροπιαστεί παντού καλά.
  5. Το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες και το κόβουμε σε κομμάτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο ειναι!ευχαριστω που μου το θυμισες!
Σχόλιο από m54 , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Το εφτιαξα σημερα και με το ζορι κρατιομαστε για να εχουμε και αυριο. Νομίζω ομως οτι θελει λίγο περισσοτερο σιροπι. Κατα τ αλλα τελειο
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011
m54 αυτή την συνταγή την πήρα πριν χρόνια απο επαγγελματία.Ηδοσολογία είναι αυτή ακριβώς και δεν άλλαξα τίποτα,Όσες φορές το έχω φτιάξει είναι πολύ καλά σιροπιασμένο και γίνεται ανάρπαστο.Αλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία.Αν βάλεις περισσότερο σιρόπι φοβάμαι ότι θα λιγώνει.Όμως ειναι θέμα γούστου .Πειραματίσου.
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζένη μου να σου πω κι ενα αλλο μυστηκό στο σαμαλι κατα το ψησιμο εβλεπα τον μπαμπα μου που το εβγαζε όταν γινόταν λιγο χρωματιστό το έκοβε και το εβαζε πάλινα συνεσισθει το ψήσιμο και δεν εβαζε μπεικιν αλλα μονο αμωνια αν σου πω ότι την εχω τη συταγη αλλα δεν τολμισα ποτε να τη φτιαξω ενω η νυφη μου το κανει σαν τον μπαμπα μου !ΑΧ ΤΙ ΣΑΜΑΛΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011
Τζένη πολύ καλό το σάμαλι σου !μπράβο ! θα το κάνω σύντομα! πες μου τα αμύγδαλα σε ποιο στάδιο μπαίνουν από πάνω; μετά το ψήσιμο;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011
Ειρήνη τα αμύγδαλα όπως είδες δεν ήταν στη συνταγη,δική μου επινόηση είναι. Αφού το σιρόπιασα και το χάραξα έβαλα πάνω σε κάθε κομμάτι ένα αμυγδαλάκι καβουρδισμένο.
Σχόλιο από m54 , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
Μάλλον εχεις δίκιο για το σιρόπι. Ισως ηθελε μεγαλυτερη κουπα για το μετρημα , εγω μετρησα το νερο και τη ζαχαρη σε φλυτζανι του τσαγιου , την αλλη φορα θα χρησιμοποιησω την κουπα του νεςκαφε
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
Όταν οι συνταγές αναφέρουν κούπες,καλό είναι να μετράμε με δοσομετρικές κούπες(αυτές που βρίσκουμε στα υαλοπωλεία)έτσι είμαστε σίγουροι.
Σχόλιο από giotasamos , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η καλύτερη συνταγή για σάμαλι!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2012
Το έκανα ! έγινε πάρα πολύ καλό! νόστιμο ,σωστό στην γλύκα του!
Μεταφορά στην κορυφή