Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σάμαλι πολίτικο από τη Θράκη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Aυθεντικό πολίτικο σάμαλι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 700 γρ.γιαουρτι κανονικο χύμα (οχι στραγγιστο),
  • 2 ποτηρια ζαχαρη,
  • 1 ½ φακ. μπεϊκιν,
  • 1/2 ποτηρι νερο χλιαρο (για να λειωσει καλα η ζαχαρη),
  • 1/2 κ.γλ. κοπανισμενη μαστιχα,
  • 1 σακκουλακι χοντρο σιμιγδαλι,
  • 1/2 κουπα βουτυρο φρεσκο (το μισο το κραταμε),
  • αμυγδαλα κομμενα στην μεση.

Σιρόπι

  • 1 κιλο ζαχαρη,
  • 3 ποτηρια νερο
  • λιγο λεμονι,
  • στην μυτη του κουταλιου μαστιχα τριμμενη,
  • 2 σταγονες ηλιελαιο (αυτο το κανουμε σ ολα τα σιροπιαστα γλυκα για να μην ζαχαρωνουν, μικρο τουρκικο μυστικο).
  • Το σιροπι το βραζουμε 10 λεπτα απ την ωρα που αρχιζει ο βρασμος.
Οδηγίες
  1. Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνουμε το γιαουρτι, τη ζαχαρη, το μπεϊκιν, το νερο χλιαρο, τη μαστιχα, το βουτυρο και ανακατευουμε με το συρμα καλα. Ριχνουμε λιγο λιγο το σιμιγδαλι μεχρι να ομογενοποιηθει καλα το μειγμα.
  2. Απλωνουμε το μείγμα σενα μακροστενο ταψι καλα βουτυρωμένο 28 Χ 38 και το στρωνουμε καλα με βρεμένη σπατουλα. Εδω το γλυκο θα μεινει να στεγνωσει και να φουσκωσει καλα 3-4 ωρες.
  3. Κατοπιν χαρασουμε σε μακροστενα λεπτα κομματακια και πανω στο καθε ενα βαζουμε απο μισο αμυγδαλο.
  4. Ψηνουμε σε 180β.αντιστασεις 40 λ. (βεβαια αναλογα στον καθε φουνο), πρεπει να εχει ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα οταν το βγαλουμε.
  5. Μολις βγει απο τον φουρνο αλειφουμε με το υπολοιπο φρ.βουτυρο και μ ενα μαχαιρι, που βουταμε σε ενα ποτηρι νερο, το κοβουμε μεχρι κατω κανονικα.
  6. Ριχνουμε το σιροπι χλιαρο στο καυτο σαμαλι κουταλια κουταλια, ετσι σιροπιαζεται καλα ολο, διαφορατικα εαν ριξουμε το σιροπι με κουταλα επειδη ειναι βαρυ παει κατευθειαν στον πατο και επανω μενει στεγνο.
  7. Σκεπαζουμε με μια πετσετα και το αφηνουμε να κρυωσει. Οταν το σερβιρουμε το βαζουμε σε χαρτακια (αυτα που ειναι σαν λαδοκολλα) κομμενα μακροστενα γιατι τρωγεται με το χερι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτο ειναι το αυθεντικο Θρακιωτικο σαμαλι, τη συνταγη μου την εδωσε μια φιλη τουρκαλα η Μεμνουνε.

Η συνταγή από την Bar Barbar

Σάμαλι

Σάμαλι πολίτικο

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή