Ρυζόγαλο
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
- 1 ,5 κούπα νερό
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- ¾ της κούπας ζάχαρη
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 3 Βανίλιες σκόνη (μπουκαλάκια) ή από 1 φασόλι βανίλια τα σποράκια του ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
- Κανέλα σκόνη
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
- Κρατάμε λίγο από το κρύο γάλα και το ανακατεύουμε με το κορν φλάου. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο ρύζι και ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το γάλα με το κορν φλάου και Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει, σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Σερβίρουμε σε 5-6 μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τη ζάχαρη προσαρμόστε την εσείς στα γούστα σας, εγώ θεωρώ ότι αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική.