Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρυζόγαλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 30 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Χλιαρό ή κρύο, το ρυζόγαλο είναι αγαπημένο γλυκό!

Συστατικά
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 ,5 κούπα νερό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • ¾ της κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 3 Βανίλιες σκόνη (μπουκαλάκια) ή από 1 φασόλι βανίλια τα σποράκια του ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • Κανέλα σκόνη
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  2. Κρατάμε λίγο από το κρύο γάλα  και το ανακατεύουμε με το κορν φλάου. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο ρύζι και ανακατεύουμε άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το γάλα με το κορν φλάου και Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει, σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά
  4. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζάχαρη προσαρμόστε την εσείς στα γούστα σας, εγώ θεωρώ ότι αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική.

Ρυζόγαλο

Παραδοσιακό Ρυζόγαλο

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή