Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παραδοσιακό Ρυζόγαλο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 25 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Παραδοσιακή συνταγή για χειμώνα και καλοκαίρι , για μικρούς και μεγάλους !

Συστατικά
  • 800 γραμμάρια νερό .
  • 200 γραμμάρια γλασέ ρύζι .
  • Λίγο αλάτι .
  • 1 λίτρο γάλα .
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη .
  • 1βανίλια .
  • 1 / 2 ποτήρι νερό .
  • 3κουταλιές της σούπας κόρν - φλάουρ .
  • κανέλα .
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το το νερό με το ρύζι που έχουμε πλύνει και λίγο αλατάκι ανακατεύοντας συνεχώς .
  2. Μόλις αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε ζεστό το γάλα και την ζάχαρη . Ανακατεύουμε συνέχεια κα το βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην πιάσει στην κατσαρόλα , Ρίχνουμε και την βανίλια .
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κορν - φλάουρ διαλυμένο σε 1 / 2 ποτήρι νερό . Βράζουμε λίγο ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .
  4. Το βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα .
Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο σπέσιαλ γεύση μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες , ξύσμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκοπανισμένα και !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010
Η διακόσμηση με το σπιτάκι πολύ ωραία! Για αγαπημένο παιδικό πρόσωπο θα είναι!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμ!!με πηγες στα παιδικα μου χρονια Ειρηνη μου μπραβο
Σχόλιο από Ντεπι , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αχουτα.....πανεμορφα ειναι,μια φορα προσπαθησα να κανω ρυζογαλο αλλα δεν αρεσε σε κανενα,και το εφαγα μονη μου.θα δοκιμασω και τη δικη σου συνταγη!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Ντέπη ,βάλε αμύγδαλα σταφίδες ,ξύσμα πορτοκαλιού στολισέ το ,θα το κάνεις πιό ενδιαφέρον και μπορεί να το φάνε οι δικοί σου!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011
Επανέλαβα την κλασσική μου συνταγή και πρόσθεσα ,ξύσμα πορτοκαλιού ,1 χούφτα μεγάλη σταφίδες μουσκεμένες σε κονιάκ ,και 2 χούφτες αμύγδαλα ξεφουδισμένα ,καβουρντισμένα και κοπανισμένα!Έγινε ακόμη καλλίτερο!
Μεταφορά στην κορυφή