Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...


Πίτα ανοιξιάτικη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 13 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πίτα αρκετά ελαφριά γι αυτήν την εποχή . Κάποιοι μπορούν να τη γεμίσουν και με περισσότερα πράγματα και να αυξήσουν τις θερμίδες γιατί όχι;

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ φλ/νιού λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • ½ φλ/νι παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1,5 – 2 φλ/νια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 βαζάκι πέστο έτοιμο ή το φτιάχνετε μόνοι σας
  • 2 μεγάλες ντομάτες κόκκινες και αρκετά σφικτές σε φέτες
  • 2 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα μπουφάλα σε φέτες (σε σακουλάκια με το υγρό τους) όχι το κίτρινο,
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • μαύρες ελιές σε φετάκια (προαιρ.)
Οδηγίες

 

  1. Φτιάχνω τη ζύμη, βάζοντας όλα τα υλικά σε λεκάνη και ρίχνω το χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  2. Την αφήνω να ανέβει για καμιά ώρα και τη χωρίζω στα δύο.
  3. Ανοίγω 2 φύλλα, το κάτω λίγο μεγαλύτερο, για ταψάκι 30 - 32εκατ.
  4. Στρώνω το κάτω φύλλο στο ταψί, ρίχνω λίγο σιμιγδάλι και πάνω αλείφω το μισό μείγμα του πέστο.
  5. Τοποθετώ τις φέτες ντομάτας (αν οι ντομάτες είναι γινωμένες τις στύβω να φύγουν τα ζουμιά) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αλατοπιπερώνω, πάνω στις ντομάτες βάζω τα φύλλα της ρόκας, τις ελιές ,αν βάλετε, και τις φέτες μοτσαρέλα.
  6. Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο πέστο και σκεπάζω τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο.
  7. Αλείφω με λίγο λάδι και ρίχνω σουσάμι.
  8. Ανοίγω στο κέντρο μια μικρή τρυπούλα και στο φούρνο στους 190 ο για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας έχει περισσέψει ζύμη, μπορείτε να φτιάξετε μκρά ψωμάκια στη φόρμα για μάφιν . Τα γεμίζετε με ελιές, λιαστή ντομάτα, σκόρδο ή και σκέτα ή και με όλα αυτά μαζί.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 14 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη και εμφανίσιμη!!
Μεταφορά στην κορυφή