Ρεβυθοσαλάτα νηστίσιμη
- 400 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα.
- 1 αγγουράκι κομμένο φέτες.
- 1/2 ντομάτα.
- Άνηθο ψιλοκομμένο.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- 5-6 κλαδάκια ρόκα κομμένα κομμάτια.
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο .
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
- Αλάτι .Πιπέρι.
- 1/2 κουταλάκι κύμινο.
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
- Χυμό 2 λεμονιών.
- Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια.Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό .Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα άλλα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες.
- Χτυπάμε στο σέικερ το σκόρδο ,το αλάτι ,το πιπέρι, το κύμινο, την μουστάρδα,το λάδι και το λεμόνι.
- Περιχύνουμε μαυτό την σαλάτα και βάζουμε από πάνω και την ντομάτα κομματάκια.