Πικάντικα κεφτεδάκια
Για τα κεφτεδάκια:
- 1 κ. κιμά άπαχο,
- 1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
- 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 3 καρότα ψιλοκομμένα,
- αλατοπίπερο,
- 1 αυγό,
- κύμινο, κόλιανδρο, μπούκοβο, τζίντερ ,
- λίγο σέλινο ή δυόσμο.
Για τη σάλτσα:
- 6 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες,
- 1/2 ποτήρι κρασιού κέτσαπ πικάντικη,
- 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό ξύδι,
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά),
- δυόσμο ή βασιλικό,
- 1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη σε μπαστουνάκια,
- 3 καρότα σε μικρά μπαστουνάκια ή λεπτές φέτες,
- 2 σκ. σκόρδο,
- λάδι για το τηγάνι,
μακαρόνια ή ρύζι για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά του κιμά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε 30΄στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
- Ετοιμάζουμε τα υλικά της σάλτσας, κόβουμε τις ντομάτες μας σε κυβάκια, την πιπεριά σε μπαστουνάκια, το σκόρδο σε φετάκια.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 1 ποτηράκι κρασιού λάδι να ζεσταίνεται.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν καλά, περίπου 8 λεπτά, χωρίς να τα αλευρώσουμε. Προσθέτουμε τα καρότα, πιπεριά και σκόρδο να σοταριστούν, να μαλακώσουν, γυρίζοντας προσεχτικά τους κεφτέδες μας, τέλος ρίχνουμε το ξύδι, κέτσαπ και ντομάτες ,σιγοψήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια όπως κάνουμε πάντα και τα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Τα μπαχαρικά που βάζουμε στα κεφτεδάκια μπορούμε να τα βρούμε όλα μαζί σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε Ασιατικά καταστήματα. Η ποσότητα μπαχαρικών εξαρτάται από το πόσο πικάντικο θέλουμε το φαγητό μας.