Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και σπαγγέτι

Αγαπημένο φαγητό τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή με ζυμαρικά.
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή σπάλα, ή μισός μισός χοιρινός ή κιμάς από κοτόπουλο
- 4-5 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο καλά
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο στο χέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Αρκετή ρίγανη και δυόσμο
- Αρκετό ψιλ/νο μαϊντανό
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Κόκκινη Σάλτσα
- 1 πουμαρό ντομάτας ή φρέσκιες ντομάτες στο μπλέντερ κομμένες
- Λίγο λάδι
- 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Λίγη ζάχαρη
- Βασιλικό φρέσκο ή ξερό
- Αλάτι, πιπέρι
- Σπαγγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό που έχουμε προσθέσει 1 κ. σ. λάδι, στο χρόνο που λέει η συσκευασία.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά που υπάρχουν στην συνταγή και τον αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Στο λάδι το ζεστό ρίχνουμε το σκόρδο, μετά την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό και αφήνω περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά να γίνει η σάλτσα μας. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνω τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνω να βράσουν για λίγο σε χαμηλή φωτιά , να χυλώσει η σάλτσα μας.
- Σερβίρω με σπαγγέτι και τριμμένο τυρί αν θέλω
Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας και σαν μεζεδάκι, προσθέτοντας στη σάλτσα πράσινη πιπεριά και τυρί κύβους (κίτρινο ή φέτα) και όλα αυτά στο φούρνο, κάτι σαν σαγανάκι με κεφτεδάκια.
Μπράβο!
πολυ ωραιο πιατο Ηλιαννα μου
Πολυ ωραιο Φαγητο Ηλιανα!!!μαρεση πολυ με τα κεφτεδακια.Θα το φτιαξω,και για την διαιτα,αντει για της 4 φετες ψωμι,θα βαλω κολοκυθι!
Το έφτιαξα και στο φούρνο για το βραδυνό με τυριά και πάλι τέλειο έγινε!
Αλλα 5 σκουφάκια με αγάπη!!