Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ντοματοκεφτέδες μυρωδάτοι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ευωδιά και γεύση σε μια καλοκαιρινή κυρίως συνταγή. Ένας απίθανος μεζές!!

Συστατικά
  • 1 κιλό ντομάτες κόκκινες σφικτές ή ντοματάκια κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλ/να στο μούλτι
  • Μισό μάτσο δυόσμο ψιλ/νο μόνο τα φύλλα
  • 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι , Πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή περισσότερο
  • 1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Μισή κούπα φέτα χοντροκομμένη
  • Λάδι για τηγάνι
Οδηγίες

  1. Βάζετε τις ντομάτες στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι και  τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ, και  προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά ψιλ/να, τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά και βλέπουμε την πυκνότητα του μείγματος. Πρέπει να είναι  ένα πυκτός χυλός, όχι σαν τους γνωστούς κιμαδοκεφτέδες, Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο από ότι λέω.
  4. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών, παίρνουμε μείγμα που θα είναι σε μακρόστενο σχέδιο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να ροδοκοκκινίσουν. Προς το τέλος  και αφού γυρίσουμε τους κεφτέδες μας ελάττώνουμε λίγο την ένταση της κουζίνας μας για να μην του κάψουμε και να ψηθούν και μέσα. Τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Τους σερβίρω με τη γνωστή σάλτσα γιαουρτιού: γιαούρτι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύω όλα και  σερβίρω. Με αυτό το ντιπ σερβίρω τους ψευτοκεφτέδες μου όλους.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το κρεμμύδι μας. όχι στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  • Μπορείτε το μείγμα που θα μείνει να το διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένο και να φτιάχνετε φρέσκους κεφτέδες.
  • Προσέχω το μείγμα να μην είναι πολύ αραιό, γιατί θα διαλυθοούν οι κεφτέδες στο τηγάνι.
  • Τρώγονται  ζεστοί και κρύοι.


    Ντοματοκεφτέδες
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μοσχομυρισε ο δυοσμος και το θυμαρι,και με τυρια ...σουπερ ειναι!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011
Τα κόβω τα μυρωδικά από τα γλαςτράκια μου και μέςα ςτο φαγητό, μούρλια!!!!:)
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι καλύτερο από τα φρέσκα μυρωδικά Ηλιάννα!!!!!!!!!!!!!Πολύ καλή και αυτή η συνταγή,μπράβο!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Tι τέλειοι κεφτέδες! Αν κρίνω από τούς κολοκυθοκεφτέδες πρέπει να είναι κι αυτοί πολύ νόστιμοι! ΜΠΡΑΒΟ.
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τέλειοι ντοματοκεφτέδες με τόσα αρωματικα!ΜΜΜ!Μολις γυρισω αππο τη δουλεια επι το εργον ντοματοκεφτεδες και αυτη την ευκολη τυροπιτα με τα κρεμμυδάκια!Φιλιά!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικα πολυ ωραιοι και λαχταριστοι ειναι
θα τους δωκιμασω οταν θα εχουμε καλη ντοματα εδω!Σε ευχαριστουμε Ηλιαννα
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μεζεδάκι πεντανόστιμο και μοσχομυριστό!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Hrisag που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή