Mousse au Chocolate η Γαλλίδα
- 6 αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 200 γρ πικρή σοκολάτα Halbbitter ή κουβερτούρα
- 125 γρ μαλακό βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μόκα.
- 1 πρέζα αλάτι
- Πρώτα φτιάχνουμε τον καφε με 2 κ γλ. καφε ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκέτο η εσπρέσο να είναι δυνατός. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπραδια με λιγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Την βάζουμε στο ψυγείο
- Χτυπάμε τους κροκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν σε μια ωραία κρέμα.
- Βάζουμε τη σοκολάτα η την κουβερτούρα σε μπεν μαρι να λιώσουν. Το νερό όχι να βράζει ,να είναι μόνο καυτό
- Ρίχνουμε πολυ προσεκτικά την σοκολάτα στην κρέμα από τους κροκους. Ανακατεύουμε απαλά και προσθετουμε τον καφε, πάλι ανακατεύουμε προσεκτικά. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ από την μαρέγκα. Τώρα ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην μαρέγκα.
- Βάζουμε την έτοιμη Mousse σε ποτήρια η σε μια ωραία βαθιά λεκάνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Την Mousse àu Chocolate την φτιάχνουμε μια μέρα πριν την σερβίρουμε, την βάζουμε στο ψυγείο. Τότε έχουμε μια ωραία νοστιμότατη Mousse àu Chocolate. Σερβίρουμε μεαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.