Μούς σοκολάτας
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα.
- Ελάχιστο αλάτι.
- 2 κουταλιές σούπας νερό.
- 4 αυγά.
- 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- Άρωμα βανίλιας.
- 250 γραμμάρια σαντιγί.
- Λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Βάζουμε σε μπέν -μαρί την σοκολάτα, το αλάτι,το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει.
- Χτυπάμε τα κροκάδια και προσθέτουμε την βανίλια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε την σαντιγί.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από την σαντιγί και βγάζουμε ροζέτες από πάνω στην μούς.
Eλαφριά μους σοκολάτας