Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καπνιστοί λικουρίνοι ή κέφαλοι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια δύσκολη συνταγή για κάπνισμα ψαριού, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • κεφαλόπουλα,
  • αλατι χοντρο,
  • νερό,
  • ξύλα και ροκανίδια οξιάς.
Οδηγίες
  1. Καθαριζουμε απο τα λεπια και τα εντοσθια τα ψαρια μας.
  2. Κανουμε αλατονερο και μετραμε με το αλατομετρο τους βαθμους της αλατοτητας, πρεπει να ειναι 17 βαθμοι. Αφηνουμε τα ψαρια μας στο αλατονερο μιαμιση μερα και μετα τα βγαζουμε, τα πλενουμε με γλυκο νερο, τα στεγνωνουμε και τα περναμε στα τσιγκελια τους.
  3. Αναβουμε τη φωτια κατω απ το καπνιστηριο με τα ξυλα της οξυας και περιμενουμε να πεσει η φωτια. Βαζουμε επανω (σε αποσταση βεβαια, οχι πανω στο καρβουνο να καουμε) το χερι μας και μετραμε μεχρι το 10 εαν δεν καιει , ειναι ετοιμο το καρβουνο.
  4. Βαζουμε τα ψαρια μεσα στο καπνιστηριο και το κλεινουμε, αρχιζουμε σιγα σιγα και ριχνουμε λιγα λιγα τα ροκανιδια οξυας πανω στα καρβουνα ναρχισει να βγαινει σιγα σιγα ο καπνος, αφηνουμε για 8 ωρες (αναλογα βεβαια και τα ψαρια μας ποσο μεγαλα ειναι).
  5. Μολις καπνιστουν τα βγαζουμε και τα στεγνωνουμε, τα κραταμε στο ψυγειο μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένας απιθανος μεζες και...παει με ολα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους μερακληδες που θα τα κανουν.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή