Μελομακάρονα της Gaknis
-
2 κούπες τσαγιού ελαιόλαδο
-
2 κούπες καλαμποκέλαιο
-
1 κούπες ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
-
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκάλι και μανταρίνι
-
1 κουταλάκι κοφτό κανέλλα και γαρύφαλλο
-
1 1/2 φλυτ. καφέ κερασό ή κονιάκ
-
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά σόδα
-
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
μισή κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
3 κούπες τσαγιού καρύδια κοπανισμένα μέσα στη ζύμη
-
αλεύρι σκληρό 1 κούπα τσαγιού
-
αλεύρι μαλακό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή
-
Ανακατεύω πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι και το χυμό και σιγά-σιγά συμπληρώνω όλα τα υλικά
-
Την σόδα την διαλύω με το κερασό.
-
Ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
-
Τα σιροπιάζω εφόσον έχουν γίνει χλιαρά έως και κρύα.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ ! όχι ζύμωμα, μόνον ανακατεύουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά μας.
Για το σιρόπι
-
4 κούπες τσαγιού νερό
-
4 κούπες τσαγιού ζάχαρη
-
3 κούπες τσαγιού μέλι
-
βανίλιες 2
-
ξυλάκι κανέλλας 1
-
Τα βράζω για 8 λεπτά περίπου.
-
Αφήνω μέσα στο σιρόπι, τα μελομακάρονα, γυρίζοντας συνεχώς πάνω κάτω, περίπου 15 λεπτά.
-
Η ζύμη να είναι μαλακή προς το σκληρό
-
Μετά από πολλές προσπάθειες να βρω μια συνταγή πεντανόστιμη, έκανα κάτι δικό μου, με τα υλικά που ήθελα.
Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές !