Μελομακάρονα γεμιστά
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι.
- 1 &1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν.
- Χυμό ενός πορτοκαλιού.
- 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο.
Για την γέμιση:
- 1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο σκόνη και 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι κοπανισμένο.
- 1κουταλιά της σούπας μέλι.
- Για το πασπάλισμα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο καρύδι και λίγο κανελογαρύφαλλο μέσα.
Για το σιρόπι :
- 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι.
- 2 φλιτζάνια τσ. νερό.
- 1 φλούδα κανέλα.
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού το κονιάκ και την σόδα. Επίσης το μπαίκιν το κανελογαρύφαλλο και τέλος το αλεύρι. Πρέπει να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση με το 1& 1/2 φλιτζάνι καρύδι, την κουταλιά μέλι και το 1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο.
- Πλάθουμε στο χέρι μας μικρά μακρόστενα κομματάκια και κλείνουμε μέσα σαυτά λίγο μείγμα. Τα κλείνουμε και βάζουμε απο κάτω την ένωση και τα αραδιάζουμε στο λαδωμένο ταψί .Πατάμε σχέδια από πάνω, εγω πατώ με το εργαλείο που καθαρίζω τα ψάρια.
- Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου20 -25 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε απο το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετα τα βουτάμε στο σιρόπι και απο τις δύο πλευρές αρκετή ωρίτσα.
- Τα βάζουμε να στραγγίσουν σε σχάρα και μετά τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
- Για το σιρόπι:Βράζουμε πρώτα το νερό με την ζάχαρη και την κανέλα 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά ,μετά αρχίζουμε και τοποθετούμε μέσα τα μελομακάρονα.
Παρόμοιες συνταγές: Μελομακάρονα ...τα γιορτινά