Μαρμελάδα ροδάκινο.
none
Περιγραφή
Γεύση και άρωμα στη μαρμελάδα μας.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό ροδάκινα και 3 νεκταρίνια σφιχτά χωρίς σημάδια και γερά.( τα ζυγίζουμε καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
- 850 γραμμάρια ζάχαρη.
- 1/2 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- 1/2 ποτήρι νερού χυμό ροδάκινο life ,amita κλπ.
- 1/2 λεμόνι στυμμένο.
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με το μαχαίρι.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις φρούτο και ζάχαρη, τελειώνουμε με την ζάχαρη. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ροδάκινου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.Ξαφρίζουμε κατα διαστήματα. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει.
- Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Για να τσεκάρουμε αν είναι έτοιμη,βάζουμε μια μικρή ποσότητα σένα πιατάκι της πάστας. Κάνουμε μια αυλακιά με το δάχτυλό μας χωρίζοντας στα δύο την ποσότητα. Αν παραμείνει η αυλακιά και δεν απλώσει ,η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Σε αποστειρωμένα βάζα καλά κλεισμένα,κρατάει ένα χρόνο.
Σχόλια
Τέλεια μαρμελάδα,με το χρώμα της! σωστά φτιαγμένη,με τα κομματάκια μέσα που δίνουν όμορφη αίσθηση!μπράβο Τζένη μας,και εγώ έτσι κάνω τις μαρμελάδες κομματάκια -κομματάκια μέσα!
H φωτογραφία από τη Lara Lo
Την έκανα την μαρμελάδα σου Τζένη και μου πέτυχε! έγινε πολύ καλή!
H φωτογραφία από την Ειρήνη