Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Λαχανοσαρμάδες αυγολέμονο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια κλασσική συνταγή  στην δική μου εκτέλεση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι.
  • 1 μεγάλο καρότο ρεντισμένο.
  • Λίγο μαϊντανό .Λίγο άνηθο. Λίγο δυόσμο.
  • 3 λεμόνια.
  • 3 αυγά.
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασσέ.
  • Σπυρί πιπέρι ,αλάτι ,πιπέρι.
  • 1 φλιτζανάκι λάδι.
  • 1 μεγάλο λάχανο.( περίπου 1&1/2 κιλό)
  • 1 κύβο βοδινού.
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • .Κόρν φλάουρ,
  • χυμό τριών λεμονιών.
Οδηγίες
  1. Σε μια ευρύχωρη λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και το καρότο. Βάζουμε επίσης ψιλοκομμένα τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το λάδι το 1 αυγό αλάτι ,πιπέρι ,και μερικούς κόκκους σπυρί πιπέρι, το ρύζι, χυμό ενός λεμονιού και Ζυμώνουμε καλά το μείγμα!
  2. Ετοιμάζουμε το λάχανο :βγάζουμε τα άχρηστα φύλλα και κόβουμε το κοτσάνι σε σχήμα ρόμβου όσο πιό βαθειά μπορούμε.
  3. Βάζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει  βράση  βάζουμε μέσα το λάχανο και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει και να κρυώσει. Μετά βγάζουμε τα φύλλα του λάχανου ένα -ένα και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και τα φυλάμε.
  4. Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε γέμιση στο κέντρο του και το τυλίγουμε. Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσει όλος ο κιμάς.
  5. Στρώνουμε τον πάτο μιας ρηχής και φαρδιάς κατσαρόλας με τα περίσσια φύλλα και τα κοτσάνια. Αραδιάζουμε τους σαρμάδες σε σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο, σε σειρές. Τους σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που κρατήσαμε και με ζεστο νερό μέσα στο οποίο βάλαμε 2 κουταλιές βούτυρο και τον κύβο του βωδινού.
  6. Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο μεγάλο ρηχό και σκεπάζουμε μαυτό τους σαρμάδες για να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν φροντίζοντας να κουνάμε πότε -πότε την κατσαρόλα να μην κολλήσουν.
  7. Επίσης προσέχουμε να μη σωθεί το νερό, για το σκοπό αυτό γέρνουμε την κατσαρόλα κάθε τόσο για να δούμε αν έχουν ζουμί. Αν δεν είναι αρκετό για να φθάσει για την σάλτσα ρίχνουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  8. Αφού ψηθούν οι σαρμάδες τους αποσύρουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε το ζουμί τους σε κατσαρολάκι.  Τους κρατάμε ζεστούς .
  9. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 1/2 ποτήρι κρύο νερό και το προσθέτουμε στο ζουμί, το δίνουμε μια σιγανή βράση να πήξει λίγο. Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τα κροκάδια και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτουμε και τα κροκάδια και το χυμό των 2 λεμονιών. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο-λίγο αρκετό απο το ζουμί στο αυγολέμονο, ώσπου να ζεσταθεί αρκετά και μετά ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο ζουμί.
  10. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τους σαρμάδες και τους σερβίρουμε ζεστούς!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται και κρύοι σαν μεζεδάκι ! είναι τα γνωστά γιαπράκια της Κοζάνης!

Παρόμοια συνταγή: Λαχανοντολμάδες φούρνου
                             

                               Λαχανοντολμάς Γίγας σε Φόρμα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη συνταγή! Και αναλυτικά δοσμένη για να μην έχουμε καμιά απορία!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο φαγητό! θα δοκιμαστεί σίγουρα!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
διαχρονικη η αξια αυτου του αγαπημενου φαγητου,εχει τον κοπο του αλλα το απατελεσμα σε δικαιωνει!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή