Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
- Ένα κοτόπουλο 1300 περίπου γραμμαρίων.
- Χυμό λεμονιού.
- 1 ξερό κρεμμύδι.
- αλάτι.Πιπέρι.
- Ρύζι μπονέτ(για πιλάφι).
- Φέτα τριμμένη,
- Λίγη φυτίνη.
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει με χυμό λεμονιού ,αλάτι, πιπέρι και ένα ξερό κρεμμύδι.
- Όταν βράσει αρκετά το βγάζουμε και σουρώνουμε το ζωμό.
- Βάζουμε στο ταψί το κοτόπουλο με λίγη φυτίνη αλειμμένο, και λίγο ζουμάκι στο ταψί για να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλεύρες.
- Συγχρόνως μετράμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει στο ζωμό στην κατσαρόλα. Πρέπει να είναι 1 προς τρία η αναλογία .1 φλιτζάνι ρύζι 3 ζωμός. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
- Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι το προσθέτουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και συμπληρώνουμε το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε το ρύζι ,αν θέλουμε και το κοτόπουλο με τριμμένη φέτα.
Ένα εύκολο σχετικά φαγητό και υγιεινό!
Παρόμοια συνταγή: Κοτόπουλο γεμιστό ανοιξιάτικο