Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, δυόσμο και φέτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τέλεια καφτεδάκια αφράτα που μοσχομυρίζουν!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος,
  • 300γρ. κιμάς χοιρινός,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 200γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια,
  • 8 φέτες ψωμί του τόστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε νερό(εγώ τις μούλιασα σε γάλα),
  • 10ml. ούζο,
  • 1 αυγό,
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο,
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.

Για τη σάλτσα,

  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες,
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομένες σε κυβάκια,
  • 2 σκ.σκόρδο,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,
  • 150γρ. φέτα μαλακή τριμμένη,
  • ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι, λάδι.
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό ή γάλα, στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ψωμί, αυγό, δυόσμο, ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης κιμά, βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι φέτας και πλάθουμε σε μπαλίτσα. Αλευρώνουμε τις 'μπαλίτσες 'μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους. Στραγγίζουμε τα πολλά λάδια τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, Βάζουμε το λάδι να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και θυμάρι.
  5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα,αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
  6. Τρίβουμε απάνω, όπως είναι ζεστά, τη φέτα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
Μοσχομυριστά τα κεφτεδάκια σου!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
Θα τα κάνω τα κεφτεδάκια σου Βασιλική γιατί έχουν ενδιαφέρον με το τυράκι μέσα που πολύ μαρέσει! εγώ βάζω τριμμένο τυρί και στα κεφτεδάκια και στα μπιφτέκια ,αλλά το κομματάκι μέσα μάρεσε πολύ!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
και εγω θα τα φτιαξω!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
Φαίνεται πολύ νόστιμη η συνταγή.Θα την φτιάξω αύριο και θα επανέλθω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
Είναι πεντανόστιμη!και γύρω στις 250 θερμίδες,αν θυμάμαι καλά!Περιμένω σχόλια!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eχτές τα έκανα αλλά χωρίς τυράκι!!Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω την δικιά σου συνταγή απαραιτήτως!!Μπράβο Βασιλικούλα μου!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
ΑΧ, γιατί??Το τυρί δείνει γεύση στα ''καφτεδάκια'',πως το έγραψα έτσι?Μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο σκληρό τυρί μας αρέσει π.χ.Ολυμπος σκληρό.
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011
Το κάνω πολύ συχνά αυτό το φαγάκι γιατί είναι και το αγαπημένο των παιδιών μου!Σίγουρα την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω και τυράκι.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
νοστιμοτατα ,και ωραια σαλτσουλα για βουτες!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σίγουρα Πεντανόστιμα!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ νόστιμο φαγητό.Έφτιαξα και χυλοπίτες και το συνόδευσα και έγινε μούρλια.Καθιερώθηκε!Ευχαριστούμε πολύ!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Eυχαριστώ εγώ για τα καλά σας σχόλια!!
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τα κεφτεδάκια μου!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011
Τα έφτιαξα σήμερα αλλά δεν τα τηγάνισα αλλά τα έψησα στο φούρνο με λίγο λάδι μόνο για ν'αποφύγω το τηγάνι.Έγιναν τέλεια!!
Μεταφορά στην κορυφή