Μπιφτέκια με φέτα και σάλτσα λαχανικών
-
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό ή μεικτό ή κοτόπουλο
-
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
-
Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
-
2 φέτες ψωμί βρεγμένο στο γάλα
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κομμάτι φέτα
-
Αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα
-
Λίγο λάδι
-
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκι ή 1 ξερό ψιλ/νο
-
Μερικές ελιές σε κομμάτια
-
2 κούπες σπανάκι αχνισμένο
-
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια σε κυβάκια
-
Λίγο χυμό λεμονιού
-
Λίγη φέτα τριμμένη
-
Λίγη ρίγανη φρέσκια
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, εκτός της φέτας. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
-
Ζυμώνουμε μακρόστενα μπιφτέκια και στο κέντρο καθενός βάζουμε ένα κομμάτι μακρόστενη φέτα ή και τριμμένη φέτα. Το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.
-
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
-
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα μαζί με το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
-
Ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
-
Αν έχουμε ψήσει τα μπιφτέκια χώρια, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στη σάλτσα .
-
Στο τέλος ρίχνουμε φέτα τριμμένη από πάνω κατά το σερβίρισμα.
-
Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.
-
Σε περίπτωση που τα μπιφτέκια είναι αρκετά, πρώτα τα ψήνουμε στο τεφάλ ή στο γκριλ ή στην ψηστιέρα και προς το τέλος τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
-
To σπανάκι το φρέσκο αρκεί να το αχνίσουμε για λίγο σε σκεπασμένη κατσαρόλα χωρίς νερό και να ξεσκεπάσουμε και να αφήσουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το υγρό του.
-
Το κατεψυγμένο σπανάκι το βάζουμε στο τηγάνι χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
Giannis