Λικέρ λεμονιού με αύρα ιταλική
- Φλούδες 8 λεμονιών ( μόνο το κίτρινο , όχι άσπρο γιατί πικρίζει ) αφού έχουν πλυθεί πολύ καλά για να φύγει το κερί .
- 1 κιλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα .
- 1200 γραμμάρια ζάχαρη .
- 1200 γραμμάρια νερό .
- Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα λεμόνια . Αφαιρούμε την φλούδα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες .
- Τοποθετούμε τις φλούδες μαζί με το τσίπουρο σε φιάλη για 15 μέρες . Την ανακινούμε κάθε μέρα .
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2-3 βράσεις και κρυώνουμε το .
- Αφαιρούμε τις φλούδες από το οινόπνευμα και τις πετάμε . Σουρώνουμε το περιεχόμενο του βάζου και προσθέτουμε μέσα το σιρόπι . Το αφήνουμε 15 μέρες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο .
- Σερβίρεται με το φαγητό ως χωνευτικό !
Από τα ξυσμένα λεμόνια στύβετε το χυμό και αφού τον διαχνίσετε , τον βάζετε σε παγοθήκες και έχετε χυμό λεμονιού ότι ώρα θέλετε , αρκεί να βγάλετε ένα παγάκι και να το αφήσετε να λιώσει μέσα σε ένα μικρό ποτηράκι !