Kαλτσόνε με σοκολάτα
- Ζύμη για πίτσα εδώ
- Σοκολάτα κουβερτούρα
- Κρέμα γάλακτος
- Λίγο μέλι
- Ποτό της αρεσκείας σας (κονιάκ, ρούμι,κ.α.) προαιρετικά
- Ή μερέντα
- Η σκέτη σοκολάτα
- Λιώνω σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος, προσθέτω το μέλι και στο τέλος το ποτό.
- Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για λίγο και να πήξει η σοκολάτα.
- Απλώνω στο ταψί μου σε λαδόκολα τη ζύμη.
- Βάζω επάνω το μείγμα σοκολάτας και κλείνω τη ζύμη σε μισοφέγγαρο, πατώντας της άκρες ή κάνοντας σχέδιο
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς περίπου 20 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά
- Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, ραντίζω με ζάχαρη άχνη!!!
- Κόβω και από μέσα τρέχει η λιωμένη σοκολάτα!!!
Άλλη παραλλαγή είναι αντί να φτιάξω μείγμα σοκολάτας, να βάλω γέμιση μερέντα ή σκέτα κομμάτια κουβερτούρα με λίγο βούτυρο μέσα και να την κλείσω.
Είναι ένα ιδιαίτερα υγειινό γλύκισμα αλλά και οικονομικό αν γίνεται από περισσεύματα.